När jag läste ett inlägg hos Amy för ett tag sedan blev jag inspirerad till att prova Kiviks sommarvin
(alkoholfritt) och att göra hennes Rabarber parfait med marinerade jordgubbar.
Sommarvinet i sig tyckte jag var lite för söt för min smak, men att göra denna dessert passade den ypperligt till. Jag ändrade bara lite på receptet här är min variant.
Rabarberparfait med marinerade jordgubbar
150 g rabarber, skurna i slantar
1/2 dl muscovadosocker
1/2tsk vaniljpulver
0,5 dl sommarvin från Kiviks Musteri
1 liten lime, saften av
3 äggulor
1/2 dl socker
2,5 dl vispgrädde
Blanda rabarberslantarna med muscovadosocker, vaniljpulvret, sommarvin och limesaft i en rostfri kastrull.
Låt rabarberblandningen stå till sig i en timme.
Koka rabarberblandningen ca 7–10 minuter.
Låt svalna helt.
Vispa äggulorna och sockret och blanda i rabarbern.
Vispa grädde medelhårt och vänd ner det i rabarberblandningen.
Häll i smeten i en lämplig form.
Frys tills parfaiten är hård över natten.
Marinerade jordgubbar
2dl Jordgubbar
1 lime, rivet skal och några droppar limesaft
2 dl sommarvin från Kiviks Musteri
Blanda ihop samtliga ingredienser och häll det över jordgubbarna. Låt dra i ca 30-40 minuter.
Serveras med rabarberparfaiten.
Oj oj så gott! Vinet måste jag testa, älskar söta viner! :)
SvaraRaderaJa gör det kostar bara 35kr på systemet :)
RaderaVilken fin parfait du gjort. Tycker också att vinet var sött men i dessert blev det riktigt gott. Tack för din länkning och så trevligt att du köpte en grillpanna i Skeppshult, de har mycket fint där.
SvaraRaderaDesserten blev riktigt bra :)
RaderaGrillpannan hoppas jag vi blir nöjda med :)
Åh vad god den såg ut!
SvaraRaderaJa den var underbar :)
SvaraRaderaåh va krämig den ser ut,mmmmm
SvaraRaderaDen blev riktigt bra och krämig :)
Raderalåter underbart gott!
SvaraRadera:)
SvaraRadera