tisdag 24 juli 2012

Lammburgare och Harissa

                           Den här bilden är med och tävlar i månadens matbild hos Matgeek Temat: ”Sommar och mat”

Såg på Jamie Olivers sommar program när han grillade hamburgare på en festival. Blev så sugen på att göra en variant av Jamies lammburgare. Några dagar senare när vi skulle på grill buffé hos våra släktingar, så tog jag med lammfärs, kall sås med Harissa och en grönsallad med granatäpple det blev bara såå gott.

Lammfärsburgare
Lammfärs
Salt
Garam Masala

Harissa
1/2 Habanero
4 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1msk spiskummin
1 msk garam masala
1 tsk koriander
1 dl olivolja
Mixa allt till en jämn röra förvara i kylen håller sig ca 2 veckor.

Kall sås med Harissa
gräddfil
harissa
Ta lite i taget av harissan och smaka av det kan lätt bli för starkt.

2 kommentarer:

  1. Mmm ser verkligen jättegott ut! Harissa var längesedan jag gjorde.

    SvaraRadera
  2. Det blev riktigt bra, kul att göra egen Harisssa.

    SvaraRadera