torsdag 5 juli 2012
Somrig sallad och köttfärs - kebab
Idag har vi frossat i jordgubbar både på självplockningsstället och hemma.Vi kom hem med 10kg jordgubbar som vi nu har rensat och som sedan har hamnat in i frys, kylskåp och ugn.
Frysen: Till framtida projekt
Kylen: Till morgon dagens test av ett recept
Ugnen: Torkar jordgubbar för första gången om det blir bra återkommer jag med ett inlägg.
Nu när sommaren har kommit så passar de här recepten riktigt bra
Somrig sallad
1 liter blandad sallad gärna med spenat
1 förp stora vita bönor (eller hemkokta)
1 avokado
1 näve kokta haricots verds
kokta gröna sparrisar
1/2 liter jordgubbar (dela i mindre bitar)
100g fetaost (dela i mindre bitar)
1/2 dl färska dadlar (ta bort kärnan och hacka dadeln i mindre bitar)
Dressing
1msk dadelbalsamvinäger (eller annan som ni har hemma)
3 msk rapsolja
örtsalt t.ex trocomare
Ringla dressingen över salladen innan servering
Köttfärs - kebab (recept från Arla köket nr4 2003)
400g nötfärs
1 gul lök
1 tsk salt
1krm svartpeppar
1 tsk mald spiskummin
1 msk potatismjöl
1 dl mjölk
smör
Hacka löken
Blanda köttfärs, salt, peppar, spiskummin, potatismjöl och mjölk.
Forma till 8 st avlånga kebaber
Stek dem i smör och servera med salladen och en kall sås.
Kall sås
Turkisk yoghurt
Pressadvitlök
salt
peppar
I går cyklade vi till Gustavsviks Äventyrsgolf en riktigt match blev det mellan maken, dottern och mig. Det slutade med att jag vann med 1 poäng och fick bjuda på glass :)
Gustavsviks Äventyrsgolf i Örebro är väl värt ett besök om man är i närheten.
Ha det gott i sommarvärmen :)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Underbart att jordgubbsfrossa! Ser fram emot vad du hittar på med dina jordgubbar och om fantasin tryter så vet du vart du ska kika in ;)
SvaraRaderaTycker dina bilder här på bloggen är jättefina.
Tack Amy
RaderaDe finaste bilderna tar min make de som är lite ojämna i kvalitén är jag :)
Ett av dina recept ska jag göra i dag och det är rabarbersorben :)
Vilken härlig sallad!! Köttfärskebab är oxå gott!!
SvaraRaderaSalladen blev riktigt god :)
RaderaHärligt med så mycket jordgubbar. De torkade får du verkligen återkomma med. Önskar att jag hade lite större frys. Mycket man vill ha i den...
SvaraRaderaTestar för fullt att lyckas torka de godingarna. Första försöket misslyckades :)Återkommer när det funkar bra :)
RaderaMums så härligt med jordgubbar! Självplock får jag nog hoppa över i år, så svårt att hitta här i Sthlmstrakten.
SvaraRaderaJa det har minskat rejält med självplockningsställen, men det går ju att handla oxå man behöver ju inte plocka själv även om det är mysigt.
RaderaHa det bra :)
Härlig sommarmat! Ja, det gäller att frossa i jordgubbarna så länge de finns och bunkra upp för framtida sug. Att ha jordgubbar i sallad är grymt gott. Testa ihop med ädelost!
SvaraRaderaTorka jordgubbar har jag också funderat på för det är ju kanon att ha i hemgjord müsli. Jag har testat att torka äpple och trattkantareller i ugn. Blir inte lika bra som torkat i rum, men funkar.
Vilket bra tips med ädelost mums :)
Raderaåå vill oxå åka å plocka egna gubbar, aldrig gjort det innan..måste kolla upp ett ställe :)
SvaraRaderaDet är så mysigt hoppas du hittar ett bra ställe :)
Radera