fredag 12 februari 2010

Morotssoppa med curry


4 port
6 morötter
1 palsternacka
2 potatisar
2 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor
4 cm färsk ingefära
2 msk rapsolja
1 msk curry
2 buljongtärningar höns eller grönsaks
13 dl vatten
1 lagerblad
1 krm timjan
salt
svartpeppar
1 msk pressad citron

Skala och riv grönsakerna grovt i en matberedare. Fräs grönsakerna och curryn i olja någon minut. Lägg i buljong, vatten, lagerblad, och timjan. Koka under lock 10 min.
Ta upp lagerbladet och mixa soppan med stavmixer. Smaka av med salt och svartpeppar och citronsaft.
Servera soppan med en klick turkisk yoghurt och gräslök.
Tips: Ta lite ingefära i taget och smaka av. Färsk ingefära kan lätt ta över smaken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar