Förra fredagen hade vi Indiskt tema för några vänner som kom på mat.
Det blev ingen förrätt men två huvudrätter och lite tillbehör. Till efterrätt gjorde jag laktosfri Kulfi allt blev riktigt bra. Från början hade jag tänkt att Kulfin skulle vara med i kokboksutmaningen, men det slutade med att jag mixade så många olika recept att det inte gick att hänvisa till någon kokbok, så Kulfi receptet får ni en annan gång. Idag får ni recept på en av huvudrätterna, sallad och raita recept.
Detta är mitt bidrag till kokboksutmaningen hos Eleonore månadens tema: Utan ugn
Kyckling i kokos
4 kycklingfiler
kokosfett att steka i utan smak
2 gula lökar skurna i ringar
2-3 hackade vitlökar
3 cm finriven ingefära
2 urkärnade och hackade gröna chili
175g skivade champinjoner
2 tsk mald koriander
1/2 tsk mald kanel
2 tsk currypulver
1 msk sesamfrön
2 dl kycklingbuljong
1 burk krossade tomater
3 dl kokosmjölk
salt
ev maizena
Dela kycklingen i mindre delar och stek den i koksfettet.
Tillsätt lök, vitlök, ingefära, chili, kryddor, svamp, sesamfrön och stek ett par minuter.
Häll i buljongen, krossade tomaterna, och kokosmjölken.
Smaka av med salt och låt puttar ca 15 min.
Ha i maizena om du vill ha tjockare sås.
Gurkraita
6 dl natuell yoghurt
1/2 riven gurka
krydda med salt, svartpeppar, cayennepeppar.
Morots- russin och löksallad
250g grovt riven morot
skiva en lök
1/2 dl russin
1 msk pressad citron
krydda med paprikapulver
1/2 tsk färsk riven ingefära
salt och svartpeppar
Skiva en liten grön chili.
Blanda allt och låt stå ca 30 min innan servering, så att smakerna får utvecklas.
Recepten kommer från denna bok.
Idag har jag och dottern sett några härliga vårtecken tussilago, Nässelfjäril, nässlor, vitsippsblad och många joggare. Ha det gott:)
Mmm...smaskens! Allt faller i min smak! Så inlägget bokmärks! :)
SvaraRaderaHa en fortsatt fin söndag!
Kram
//Lana
Vad kul för detta var höjdans gott:)
RaderaSer gott ut, härliga kryddor! En maträtt i min stil ..
SvaraRaderaIndisk mat är väldigt gott!
=)
Mums :)
RaderaVilken fin header du har gjort, så fint foto!
SvaraRaderaIndiskt är så gott så, det är verkligen smaker vi kan få riktigt sug efter när det dröjer för lång tid mellan gångerna:)
Tack har kollat i makens fina bildarkiv sedan han gjort sin fotoresor till Runde :) Lunnefåglar är så vackra tycker jag :)
RaderaIndiskt är underbart gott snart kommer det fler Indiska recept.
Visst är det härligt med alla dessa vårtecken som gör en så ofantligt glad! :)
SvaraRaderaHärligt med vårtecken istället för julkalender blir det leta vårtecken:)
RaderaKul med indiskt och jag gillar ju raita så mycket! Vårtecken är underbart för nu vill vi verkligen ha värme och sol!
SvaraRaderaRaita är så gott till den kryddiga maten :)
RaderaSnart värme och sol får vi hoppas :)
Mums så gott, vilken härlig bok! Skulle vilja lära mig laga mer indiskt, är en riktig favorit :D
SvaraRaderaBoken är riktigt bra Indiskt är så gott och smakrikt:)
Radera