lördag 20 februari 2010

Rågflinggröt


Denna gröt gjorde jag en morgon när det kändes som det mesta var slut här hemma det var med andra ord dags att handla. Men vad god den blev, så den har jag gjort många mornar efter det.

1dl rågflingor
1 msk solroskärnor
11/2 dl vatten
1/2 dl mjölk
en nypa salt
lite kanel
1 dl hallon

Blanda alla ingredienser utom hallonen i en kastrull. Koka upp och låt sjuda 3-5 min.
Rör om då och då.
När gröten är färdig blanda i de frysta hallonen efter smak. Och häll upp på tallriken servera med mjölk och ev mer kanel.

2 kommentarer:

  1. Har inte testat rågflingor (eller solroskärnor heller) i gröt men vi brukar göra med havregryn eller mannagryn när andan faller på. Dock ska jag väl tillägga att havregrynsgröt inte är min favorit....

    Mättande är det!

    SvaraRadera
  2. Ren havregrynsgröt är inte min favorit heller. Den här gröten blir lite annan konsistens av tycker jag :)

    SvaraRadera