Vill man bjuda på en liten annorlunda kladdkaka kan jag varmt rekommendera denna.
Receptet kommer från bloggen peppen- en blogg om veganism, yoga och hållbarlivsstil
Raw Kladdkaka
4 port
2 dl mandel
8-10 hackade aprikoser (gärna blötlagda minst 4 timmar)
2 msk agavesirap (eller honung)
3 msk kakao
1/2 pressad apelsin
Kör mandeln till ett mjöl i matberedaren.
Tillsätt kakao och kör i mixern tills det blandat sig.
Tillsätt aprikoser, agave och apelsin. Kör till en seg massa.
Pressa ut i en form, antingen direkt i formen eller med en bit plastfolie emellan.
Ställ i frysen och ta fram 5-10 min innan servering
Cashewgrädde
2 dl cashewnötter
1 dl vatten
1 tsk vaniljpulver
2 msk agavesirap
Mixa först nötterna till ett mjöl.
Tillsätt sedan övriga ingredienser och mixa till en slät och krämig grädde
Va kul!! Nu blev jag ju jättesugen på att göra den. Väldigt fint foto också :)
SvaraRaderaDet där lät som en spännande variant!
SvaraRaderaMaria: Tack själv för inspirationen.
SvaraRaderaMillan: Riktigt gott är det
Den måste jag prova att göra.
SvaraRaderaSpännande med raw :) Ska jag testa! Har hört att cashewgrädde ska vara riktigt gott!
SvaraRaderaSv: Ja, testa gärna Kulfi. Mycket gott och enkel att göra!
Tutik: Ja gör det
SvaraRaderaAmy: Cashewgrädde var riktigt gott. Jag ska absolut prova kulfi
Låter jättegott! Har börjat baka lite mer raw men har lite svårt med för mycket dadlar/fikon. Aprikoser gillar jag mer så detta receptet är sparat nu!
SvaraRadera:)
Lycka till:)
Radera