För ett tag sedan läste jag i en veckotidning om ett brödrecept med parmesan, tomat och squash skrev upp ingredienserna och gjorde sedan min variant. Passar perfekt till soppa eller matsäck.
Squash och parmesanbröd
1/4 paket jäst
2 dl vatten
1 tsk salt
2 tsk rapsolja
4-5 dl dinkelmjöl
Smula jästen i en bunke
Värm vattnet till 37°
Rör ut jästen i vattnet
Tillsätt olja salt och mjöl
Arbeta ihop till en deg
Jäs under bakduk 1 timma Fyllning:
1 squash (tunna skivor)
olivolja
körsbärstomater (skivor eller halvor)
rosmarin
flingsalt
svartpeppar
2 dl riven parmesanost
Sätt ugnen på 250°
Knåda degen och kavla ut den till en tunn platta så att den passar på en plåt.
Flytta över degplattan till en smord plåt.
Pensla degen med olivolja
Lägg ut squash, tomatskivor på degen.
Strö över rosmarin, flingsalt, svartpeppar och parmesan.
Ringla över lite olivolja
Grädda brödet i mitten av ugnen 12-15 min
Oh, så gott Milla! Detta receptet sparar jag ner omedelbart bums! Och din bild är så fin tycker jag :)
SvaraRaderaTack gulliga Amy :)
RaderaLåter ju spännande, undra om de skulle funka uta tomat (allergi)?
SvaraRaderaTror det funkar bra utan tomat :)
Raderaåh va gott och nyttigt de låter.skulle så gärna vilja ha en bit just nu..mmm
SvaraRaderaDen var riktigt god :)
RaderaDet här låter kanon:)
SvaraRaderaOch det här receptet sparar jag, ser magiskt gott ut :)
SvaraRaderaDet gör du rätt i :)
RaderaÅ vilket gott bröd, det måste jag testa!!
SvaraRadera