onsdag 25 januari 2012

Fiskgratäng med spenat och parmesanost

Här kommer en lite festlig och smakrik fiskgratäng recept.
Inspiration till receptet kommer från kokboken 
LCHF på mitt sätt med Ulrika Davidsson
4 port
250g fryst eller färsk spenat
1 vitlöksklyfta
3 schalottenlökar
100g riven parmesanost
400g vitfiskfilé t.ex Hokifilé
1 dl grädde
salt 
svartpeppar
skvätt pressad citron

Sätt ugnen på 200°
Skölj och hacka spenaten (färska)
Hacka schalottenlökarna, vitlöksklyftan
Bryn vitlök och lök i en stekpanna. Lägg i spenaten och låt allt bli varmt.
Blanda i hälften av parmesanosten och smaka av med salt och peppar.
Lägg fisken i en smord ugnssäker form, salta och peppra och skvätt på lite färsk citron juice.
Lägg på spenatröran och häll på grädde. Strö resten av parmesanosten ovanpå och gratinera i ca 20-30 min  

Tips
Passa på att se på filmen Underkastelsen visas t o m 5 februari
klicka här för att se filmen..
"Underkastelsen är en film om de hundratals kemikalier vi bär i oss, som ett resultat av den oerhörda mängd kemikalier vi spritt i vår miljö och underkastat oss sedan andra världskriget.
Leksakerna i barnrummet, lampan i taket, rengöringsmedlen i städskåpet, tröjan i garderoben, frukten i skålen på köksbänken, grönsakerna i kylskåpet – alla de där vardagliga tingen och sakerna vi stoppar i munnen har något gemensamt. De är fulla av kemikalier. Och mycket av detta hamnar i våra kroppar, i vårt blod, i modersmjölken som kvinnor ger vidare till sina barn."

 
Vi bör alla se filmen för att vakna upp


7 kommentarer:

  1. Det låter gott! Jag är galen i spenat.

    SvaraRadera
  2. Både ser och låter gott! Fisk äter jag alldeles för sällan och jag är inte ens bra på att laga det heller.

    SvaraRadera
  3. Det lät väldigt gott med spenat och parmesan till.

    Trevlig helg!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Så goda smaker på den firren!

    Ha en skön helg.

    SvaraRadera
  5. Malin: Visst är det gott med spenat

    Ann-sofie: Prova laga fisk det är inte så svårt

    Lätta och Goda recept:Det var riktigt gott med spenat och parmesan

    Mårtenssons: Riktigt gott

    SvaraRadera
  6. Tack för receptet, har använt den vidare på bloggen :))

    SvaraRadera