Här kommer en lite festlig och smakrik fiskgratäng recept.
Inspiration till receptet kommer från kokboken
LCHF på mitt sätt med Ulrika Davidsson
4 port
250g fryst eller färsk spenat
1 vitlöksklyfta
3 schalottenlökar
100g riven parmesanost
400g vitfiskfilé t.ex Hokifilé
1 dl grädde
salt
svartpeppar
skvätt pressad citron
Sätt ugnen på 200°
Skölj och hacka spenaten (färska)
Hacka schalottenlökarna, vitlöksklyftan
Bryn vitlök och lök i en stekpanna. Lägg i spenaten och låt allt bli varmt.
Blanda i hälften av parmesanosten och smaka av med salt och peppar.
Lägg fisken i en smord ugnssäker form, salta och peppra och skvätt på lite färsk citron juice.
Lägg på spenatröran och häll på grädde. Strö resten av parmesanosten ovanpå och gratinera i ca 20-30 min
Tips
Passa på att se på filmen Underkastelsen visas t o m 5 februari
klicka här för att se filmen..
"Underkastelsen är en film om de hundratals kemikalier vi bär i oss, som ett resultat av den oerhörda mängd kemikalier vi spritt i vår miljö och underkastat oss sedan andra världskriget.
Leksakerna i barnrummet, lampan i taket, rengöringsmedlen i städskåpet, tröjan i garderoben, frukten i skålen på köksbänken, grönsakerna i kylskåpet – alla de där vardagliga tingen och sakerna vi stoppar i munnen har något gemensamt. De är fulla av kemikalier. Och mycket av detta hamnar i våra kroppar, i vårt blod, i modersmjölken som kvinnor ger vidare till sina barn."
Vi bör alla se filmen för att vakna upp
Det låter gott! Jag är galen i spenat.
SvaraRaderaBåde ser och låter gott! Fisk äter jag alldeles för sällan och jag är inte ens bra på att laga det heller.
SvaraRaderaDet lät väldigt gott med spenat och parmesan till.
SvaraRaderaTrevlig helg!
Kram
Så goda smaker på den firren!
SvaraRaderaHa en skön helg.
Malin: Visst är det gott med spenat
SvaraRaderaAnn-sofie: Prova laga fisk det är inte så svårt
Lätta och Goda recept:Det var riktigt gott med spenat och parmesan
Mårtenssons: Riktigt gott
Tack för receptet, har använt den vidare på bloggen :))
SvaraRaderaÅh vad kul
SvaraRadera