lördag 21 januari 2012

Nagelack och deo

Jag lovade för en tid sedan att berätta hur det vattenbaserade nagellacket Suncoat Girl funkade på mina tånaglar.
Här kan du läsa första inlägget om nagellacket..
Jag har inte provat att använda detta nagellack på fingernaglarna, men kan tänka mig att man kan behöva ett överlack för att det ska hålla längre.


Lacket satt 2 veckor på mina tånaglar och då började det bli skaft, när det väl börjar att släppa kan man dra bort det som en flärp. Jag tycker att det höll bättre än vad jag hade förväntat mig.Kommer absolut köpa fler färger. Dottern kan tänka sig att prova men inte denna tantfärg, så hon får väl bestämma färg nästa gång.
En lagom dos grönt har skrivit om nagellacket läs här.. 

Scotch har också ett vattnen baserat nagellack som fått bra i test läs ett blogg inlägg om det här.. 
Själv har jag inte provat Scotch ännu men det blir nog så småningom.Jag har nu en månadstid använt en krämdeodorant Coconut Dream Cream
Det är första gången jag provar en deo som är ekologisk och jag måste säga att den håller måttet
(24 timmar).
Jag testade att använda deon i 24 timmar plus att jag gick på ett svettigt Spinnpuls pass så det blev ca 28 timmar.
Den perioden under månaden det höll lite färre timmar var under mensperioden då höll det ca 12 timmar. Mängden cream kan till en början vara lite svårt att veta hur mycket man behöver, men en halv nagel blev bra på mig under varje armhåla.
Nackdelen med denna deo har varit att det är i en burk skulle önska att den fanns i en roll.
Jag kan varmt rekommendera Coconut Dream Cream som är helt naturlig och 100% ekologisk.
Om man vill ha slippa vanlig deo med aluminium och alkohol.
Nagellacket och krämdeodoranten har jag köpt på Maryfly

Läste en intressant information från zarassida här kan du läsa en liten del av vad hon skriver om just deo.
Hur fungerar en deodorant?
Deodorant motverka kroppslukter genom på mekanisk väg att svettbildningen blockeras av antiperspiranter och aluminiumsalt som täpper till svettkörtlarna. Faktum är att kroppens reningssystem till stor del avsöndrar gifter och slagg via svettkörtlarna, vilket alltså minskar avgiftningen och reningen i kroppens lymfsystem. Just i armhålan tar kroppen upp ämnen extra lätt, särskilt efter rakning, då huden har skadats lätt. Deodoranten hindrar svetten från att tränga ut genom svettkörtlarna och innehåller dessutom alkohol och parfym.

Aluminium och kemikalier i deodorant
Aluminiumet i deodoranterna är en form av aluminiumklorid, som har en sammandragande effekt och alltså täpper till svettkörtelns gångar. Det har diskuterats om deodoranter kan orsaka bröstcancer, vilket jag inte har sett studier på. Däremot, så har det kommit ett par studier som visar på ökat cancerrisk på grund av alkohol och aluminiumtillförseln. Oavsett, så är det mest påtagliga i detta, den påverkan som sker på reningssystemet, och som är mindre gynnsamt för både rening, återhämtning och kroppens övriga funktioner. Deodoranter som innehåller kvicksilver, krom och bly är de mest påverkande för både oss och vår natur, men även silver, tenn och zink påverkar i stor grad.

Tilllägg hösten 2012
Har nu provat lite olika dofter i denna serie och den doft som inte funkade lika bra för mig var lavendel den höll inte lika länge som de andra, men luktade ljuvligt.
Har också upptäckt att under sommaren funkar inte denna deo lika länge även om det inte varit varmt. Maryfly säljer inte denna deo längre vet inte i nu läget vart man kan köpa den.

5 kommentarer:

 1. Tycker det är mycket trevligt att gå in och läsa på din blogg då du lär mig så mycket nytt.
  Tantfärg, det tyckte jag var kul :-)

  Må gott!

  SvaraRadera
 2. Lätta och goda recept: Tack så mycket, ska bli kul och se vad dottern väljer för färg.

  SvaraRadera
 3. Yey, äntligen en deo som låter vettig! Har länge sökt en utan aluminium, men dessa brukar lukta illa efter bara några timmar. Tack!

  SvaraRadera
 4. ser inte recept på deon ?

  SvaraRadera