lördag 26 juni 2010

Midsommarafton

Har haft en lugn och skön midsommarafton.
Till lunch åt vi färskpotatis matjessill och gräddfil med gräslök och stekt kumla korv och sallad. Matjessillen var jätte god, vi åt Abbas mästermatjes och bohusmatjes och klädesholmenmatjessill.
Till efterrätt åt vi Svenska jordgubbar, Sias krav vaniljglass och Sias flädersorbet och min mans underbara hemmagjorda chokladsås.

Sedan cyklade vi och tittade på ett midsommarfirande i närheten där vi fick se Närkes folkdansgille dansa. På kvällen åkte vi till några vänner och där hade vi knytkalas.


Vi hade med oss Lax i ugn med purjolök dill och limeyoghurtsås 
Laxfile 1,5kg strö på rikligt med havssalt, peppar, hackad dill och purjolök.
Ugnen hade jag på 120°c 
laxen var i ugnen ca 45min. Om man har små laxfiler räcker det med 20 min i ugnen. 
Den låga ugnsvärmen gör att laxen inte blir torr.
Limesåsen
yoghurt hackad dill salt peppar pressad lime och flytande honung.

Kan varmt rekommenderas. Ha en fortsatt fin helg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar