onsdag 9 juni 2010

Falska biskvier

Denna kaka är helt underbar den känns lyxig att äta och man behöver inte så stor bit förrän man känner sig nöjd. Därför rekommenderar jag att man skär små rutor.

Falska biskvier
3 ägg
2,5 dl socker
100g smält smör
100g ekologiskt kokosfett
4 dl mjöl
3 tsk bakpulver
1 msk vaniljpulver (eller 3 msk vaniljsocker)
4 msk kakao
2 dl kokhett vatten

Vispa ägg och socker poröst.
Blanda i resten av ingredienserna. Hälles i en smord långpanna.
Grädda i 175° ca 20-30 min
Låt svalna

Smörkräm
150g smör
2,5 dl florsocker
150g riven mandelmassa

Rör i hop smörkrämen och bred ut den på den kalla kakan. Ställ i kylen en stund.

Glasyr
200g mörkchoklad
3/4 dl grädde

smält över vattenbad
Bred över på den kalla kakan och förvara kakan kallt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar