lördag 13 februari 2010

Sesamlax med röd curry quinoa


Denna laxrätt var god och kändes fräsch i smaken. Den röda curry pastan kan lätt bli för stark så jag rekommenderar att börja med en tsk och smaka av. Jag tycker det var spännande att använda svarta sesamfrön på laxen har inte använt den produkten i matlagning förut bara till brödbak. Receptet kommer från Risenta och Jacob Wismar.
4 port
2 dl röd quinoa
3 msk pumpa kärnor
1 röd paprika
1-2 tsk röd currypasta
1 msk pressad lime
500g laxfile
1 msk svarta sesamfrön
salt peppar
rapsolja

Sätt ugnen på 175 grader
Koka quinoan enligt anvisningarna på påsen.
Panera laxen i salt peppar och sesamfrön.
Stek laxen i ugnen ca 10min.
Fräs quinoa med röd pasta i en kastrull några minuter på medelvärme.
Hacka paprikan och blanda i quinoan. Tillsätt pumpakärnor och pressad lime.
Smaka av med salt.

Lycka till

2 kommentarer:

  1. Hej!!

    Vad gott det verkar, nu blev jag verkligen sugen på lax! Vilken fin blogg du har, man blir verkligen inspirerad till att laga dina recept! Det får bli att testa mkt nytt när jag kommer hem, svårt att hitta alla de rätta ingredienserna här! Nu ska jag iallafall baka lite bröd och kladdmuffins;) Hälsa familjen! Kram från mig!

    SvaraRadera
  2. Bra blogg =) Kika gärna in hos mig med!
    Ha en bra dag!

    SvaraRadera