En riktigt härlig laxrätt bjuder jag på idag. Tricket med denna rätt är att laxen ska ligga en timma i marinad och sedan tillagas långsamt på låg värme i ugnen. Det blir också godast att köpa lax med en skinnsida och gärna eko.
Citrus och chililax 4 port
600g laxfile
Marinad
1 citron
1 lime
2 chilifrukter skivade
1/2-1 kruka färsk koriander grovhackad
1 dl rapsolja
salt, svartpeppar
Tvätta citron och lime noga.
Riv skalet och pressa ut juicen ur citron och lime.
Blanda alla ingredienser till marinaden och lägg laxbiten i marinaden.
Låt marinera 1 timma.
Sätt ugnen på 120°
Ställ in formen med fisken i ugnen och låt den vara i ugnen ca 20-35 min beroende på hur tjock fisken är. Serveras med grönsaker, kokt potatis och ev skirat smör.
Ha en riktigt skön söndag
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram@millashalsoblogg och Twitter@millafunderar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar