tisdag 10 oktober 2017

Besökstips på Gotland och några floppar

Här kommer sista inlägget om Gotland för denna gång. Tänkte ge lite tips på diverse besöksmål och några floppar vi gjorde.

Väl värd ett besök är Gothems kyrka

Storsund naturreservat ligger i Gothem och har ett stort och fint fågeltorn. Ett rofyllt område med vackra blommor och fåglar. När vi var där såg vi bl.a Ägretthäger som är en ståtlig fågel.


Trullhalsar är ett gravfält från järnåldern och ligger i Anga socken. Ett annorlunda ställe som ligger mitt i skogen.


Ett udda ställe som man kan ta en titt på och även ha med med sig picknick är Barläst kalkugnsområde med anor från 1600-talet och ligger i närheten av Lärbo.


 En vacker urin på en vacker plats Ganns ödekyrka från 1200-talet ligger i Lärbo.Blå lagunen är en vacker plats. Det var inte så varmt när vi var där ,men fötterna fick sig ett litet bad.

Bläse och kalkbruksmuseet en fin plats och en del att se och lära. Vi åkte även kalktåget en trevlig tur på 1,1 km.Bergmancenter på Fårö lärde vi oss lite mer om Ingmar BergmanDen annorlunda platsen runt Furillen går inte att förklara måste upplevas. Tyvärr var hotell och restaurang abonnerat när vi var där, så kunde vi inte se så mycket som vi tänkt, men vi var runt i omgivningarna. Vi var naturligtvis på ställen i området dit modemagasin tar sina bilder och eftersom jag är gift med en fotograf, så tog vi lite bilder där. Det var bara att ställa upp som modell även om jag inte var i ordning gjord för det:)

 

Mysiga Gotland hoppas vi ses snart igen :)Några riktiga floppar tillhör när man är ute och far. Här är några av mina från denna vistelse.
Flopp nr.1
Almedalsveckan på gick när vi var där, så en eftermiddag gick vi bara runt kollade läget och hämtade information. När vi sedan kollat det digra programmen i tjocka katalogen, så bestämde vi en dag och tid som vi skulle gå och lyssna på ett seminarium. Sagt och gjort vi åkte in till Visby och började leta rätt på seminariet vi skulle lyssna på, men vi hittade inte platsen. Till slut hittade vi och sprang in i ett tält och satte oss för att lyssna, men när de började prata om cirkulärekonomi och vattenfråga, så började jag inse det är fel seminarium. Vi gick ut igen och fortsatte att leta och hittade till slut seminariet "dieter, larm och myter" med bl.a Mats-Eric Nilsson, men då var det fullt där inne så vi kunde inte lyssna. Besvikna gick vi därifrån. Vi tar lärdomen om att inte lita på kataloger som trycks om vart seminarium ligger utan att man måste skaffa appen som komplement.
Det var ändå kul att få se hur det funkar på Almedalsveckan och vi hörde ett annat intressant seminarium som handlade om barn som har sina föräldrar i fängelse och vart finns stödet till dem?

Det här konstverket såg jag i Almedalen. Den är gjord för att uppmärksamma att vi ska bli bättre på att återvinna mobiltelefoner.

Flopp nr.2
Var när jag ville hitta affären Linliving, som jag följer på Instagram.
Affären ligger i Visby och första gången vi skulle gå dit så var det stängt hela vecka 27.
Som tur var så skulle vi inte åka hem förrän i slutet av vecka 28, så vi gick dit veckan efter.
Men det blev ingen bra upplevelse tyvärr, så rörigt i butiken så vi gick ut.

Flopp nr.3
Hade läst en artikel att Visby hade ett cafe med Rawfood. Vi letade rätt på stället, men det var stängt när vi var där och ingen lista vid dörren, så man kunde inte se om de serverade lättare luncher. Det låg lite avsides, så vi ville veta om det var värt att gå tillbaka när det öppnade, så jag skickade meddelande via Instagram men vi fick inget svar.

Flopp nr.4
Rute stenugnsbageri hade jag läst om och ville dit och äta pizza. En av dagarna var vi i närområdet och passade då på att åka dit. Men när vi var på plats visade det sig att de serverade bara pizza på kvällen. Hade jag kollat hemsidan innan hade jag läst den lilla detaljen.
Men det var väldigt fint ställe så dit vill jag tillbaka.

Ha det gott
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram@milllashalsoblogg och Twitter@millafunderar


4 kommentarer:

 1. Gotland är ett ställe jag också kan tänka mig att besöka igen. Ett mysigt ställe. Så fina foton.. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Gotland har mycket fint att erbjuda fantastiska ö😊
   Tack desamma

   Radera
 2. Skäms och säga det men jag har aldrig varit på Gotland. Underbara bilder som lockar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh hoppas du får möjlighet att åka dit någon gång😊

   Radera