En smakrik kycklinggryta kan väl passa så här i höstmyset.
Kycklinggryta med smak av Indien 4 port (inspiration från coop)
2 st kycklingfileér (ca300g)
1 msk mald spiskummin
1 msk mald koriander
1 tsk gurkmeja
1 tsk chiliflakes
1 tsk mortlade kardemummakärnor
2 msk rapsolja
2 gula lökar, klyftade
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk riven färsk ingefära
2 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
400 ml kokosmjölk
150 g broccoli
salt och honung
Skär kycklingen i mindre bitar och stek dem.
Fräs alla torra kryddor i olja under omrörning någon minut.
Tillsätt lök, vitlök, ingefära och tomatpuré.
Häll i krossade tomater, kokosmjölk och kycklingen
Låt småputtra ca 10 min.
Smaka av med salt och honung.
Ha det gott
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram@millashalsoblogg och Twitter@millafunderar
Ooo, vad härligt med en indisk gryta så här i hösttider!
SvaraRaderaIndiska smaker är riktigt gott😊
RaderaTack för inspiration! Jag är själv lite dålig på grytor!
SvaraRaderaKram Jenny och en fin helg till dig!
Varsågod ha en fin helg du med😊
RaderaLåter som en god gryta. Spännande med ditt förra inlägg om tarmen. Ha en härlig dag Kram Pernilla
SvaraRaderaRiktigt god är den:)
RaderaMmm lät riktigt gott!
SvaraRaderaDet är en höjdare:)
RaderaMuuuuums
SvaraRadera👍
Radera