Hade några avokado som behövde ätas upp och kom på det gamla sopp receptet från Coop. Det är en riktigt god soppa, som inte tar så lång tid att göra. Avokadosoppan kan serveras kall eller ljummen. Jag tycker den är som bäst ljummen. Till krutongerna använder jag bröd som är lite mer fibrer i annars går det bra med vitt bröd.
Avokadosoppa med kräftstjärtar och krutonger 4 port
Krutonger
4 skivor tärnat bröd
2-3 msk olivolja
1/2 msk timjan
1 krm cayennepeppar
1 tsk flingsalt
Sätt ugnen på 225°
Blanda olja och brödbitar i en bunke.
Lägg på bakplåtspappersklädd
plåt.
Strö över timjan, cayennepeppar och flingsalt.
Rosta i ugn cirka 5
minuter.
Soppa
1 liter kokvatten
2 kycklingbuljongtärningar
1 dl vispgrädde
3 avokado
1 citron, saft
1 urkärnad och finhackad chili
Koka upp vattnet och ha i kycklingbuljongen, se till att buljongen löser upp sig ordentligt. Ställ den varma buljongen åt sidan.(vill man ha kall soppa så låter man buljongen bli kall innan man fortsätter)
Vispa grädden
Finhacka chilin
Pressa citronen
Gröpa ur avokadorna och blanda i dem i grädden. Häll i citronen och mixa röran.
Häll sedan i buljong och chili och mixa allt till en slät soppa.
Servera med kräftstjärtar och krutonger
Ha det gott
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram@millashalsoblogg och Twitter@millafunderar
Nu i höstrusket vill man nog gärna ha soppan lite varm.
SvaraRaderaLåter jättegott med de kryddiga krutongerna till.
Kram Birgitta
Ja krutongerna till gör susen:)
RaderaÄlskar avokado! Den här soppan måste vara god! Ha en fin vecka!
SvaraRaderaJag gillar verkligen denna soppa och tror nog att du skulle göra det oxå😊 Tack desamma
RaderaLåter jättegott. Så himla svårt att hitta lagom mogna avokado. När bi var i Sydamerika var de alltid helt perfekta.
SvaraRaderaNjut av härliga Dublin! Kram
Ja det är inte så lätt 😊 Dublin var en fantastisk stad återkommer gärna😊 Kram
RaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRadera