fredag 31 maj 2013

Rabarberkyckling

Har länge velat prova denna maträtt originalreceptet kommer från Arla, men har ändrat lite smått så att det passar mig. Detta är mitt bidrag till säsongens bästa Rabarber.

Rabarberkyckling
    3 st kycklingfilé
    3 dl rabarber i bitar
    1 dl grädde
    1 dl mjölk
    2 msk honung
    1/2 buljong tärning (kyckling eller grönsaks)
    1 tsk sambal oelek
    1 st pressad vitlöksklyfta
    1⁄2 dl hackad färsk gräslök
    ev salt

Sätt ugnen på 225°.
Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i en ugnsform.
Blanda övriga ingredienser och häll över kycklingen
Tillaga i mitten av ugnen ca 15-20 min.
Garnera med gräslök

Ha en riktigt skön helg :)

20 kommentarer:

  1. Låter smarrigt. Måste testas! :)

    SvaraRadera
  2. sååååå gott! Mums! Det här vill jag testa! Receptet är sparat! :)
    Ha en fin fredagskväll!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. En riktig höjdare:)
      Hoppas din helg varit bra:)

      Radera
  3. Men åh himmel och pannkaka! Detta måste jag testa, låter helt supergott! Kram Milla 2

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja gör det för det är riktigt smarrigt.)

      Radera
  4. Är ju nu för tiden halv veggo... så kyckling vill jag inte äta. Men jag tror nog att lax eller en blandning grönsaker hade funkat fint också. Kryddblandningen låter jätte god... och spännande med rabarber. Trevlig helg. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lax blir nog jätte bra till denna kombo:)
      Hoppas du haft n bra helg:)

      Radera
  5. Åh, detta är så gott! Återkommande favorit så här års.

    SvaraRadera
  6. Ja, den kycklingen har jag också lagat med variation. Rabarber är så gott i mat! Kram!

    SvaraRadera
  7. Gott!! Har också gjort något liknande förut. Bra med rabarberrecept för det är gott om rabarber nu.
    :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja nu finns det gott om rabarber, tyvärr har jag ingen egen trädgård,men det finns ju andra som har som gärna delar med sig av sina läckerheter:)

      Radera
  8. Oj vilken spännande kombination! Kanske måste springa ner i trädgården och hämta in lite rabarber, tack för inspirationen! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja spring nu:) denna rätt går oxå fort att göra.'
      Ha det gott

      Radera
  9. Så härligt med alla olika rabarberrecept som man hittar överallt nu, det är verkligen en härlig tid nu!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det roligt när man ser att många verkligen använder mat i säsong:)

      Radera
  10. Detta lät ju väldigt spännande och gott! :)

    SvaraRadera