Har länge velat prova denna maträtt originalreceptet kommer från Arla, men har ändrat lite smått så att det passar mig. Detta är mitt bidrag till säsongens bästa Rabarber.
Rabarberkyckling
3 st kycklingfilé
3 dl rabarber i bitar
1 dl grädde
1 dl mjölk
2 msk honung
1/2 buljong tärning (kyckling eller grönsaks)
1 tsk sambal oelek
1 st pressad vitlöksklyfta
1⁄2 dl hackad färsk gräslök
ev salt
Sätt ugnen på 225°.
Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i en ugnsform.
Blanda övriga ingredienser och häll över kycklingen
Tillaga i mitten av ugnen ca 15-20 min.
Garnera med gräslök
Ha en riktigt skön helg :)
Låter smarrigt. Måste testas! :)
SvaraRaderaTycker jag absolut:)
Raderasååååå gott! Mums! Det här vill jag testa! Receptet är sparat! :)
SvaraRaderaHa en fin fredagskväll!
Kram kram
//Lana
En riktig höjdare:)
RaderaHoppas din helg varit bra:)
Men åh himmel och pannkaka! Detta måste jag testa, låter helt supergott! Kram Milla 2
SvaraRaderaJa gör det för det är riktigt smarrigt.)
RaderaÄr ju nu för tiden halv veggo... så kyckling vill jag inte äta. Men jag tror nog att lax eller en blandning grönsaker hade funkat fint också. Kryddblandningen låter jätte god... och spännande med rabarber. Trevlig helg. Kram
SvaraRaderaLax blir nog jätte bra till denna kombo:)
RaderaHoppas du haft n bra helg:)
Åh, detta är så gott! Återkommande favorit så här års.
SvaraRaderaVisst är det kul med säsongs rätter:)
RaderaJa, den kycklingen har jag också lagat med variation. Rabarber är så gott i mat! Kram!
SvaraRaderaMums, mums
RaderaHa det gott:)
Gott!! Har också gjort något liknande förut. Bra med rabarberrecept för det är gott om rabarber nu.
SvaraRadera:)
Ja nu finns det gott om rabarber, tyvärr har jag ingen egen trädgård,men det finns ju andra som har som gärna delar med sig av sina läckerheter:)
RaderaOj vilken spännande kombination! Kanske måste springa ner i trädgården och hämta in lite rabarber, tack för inspirationen! :)
SvaraRaderaJa spring nu:) denna rätt går oxå fort att göra.'
RaderaHa det gott
Så härligt med alla olika rabarberrecept som man hittar överallt nu, det är verkligen en härlig tid nu!
SvaraRaderaVisst är det roligt när man ser att många verkligen använder mat i säsong:)
RaderaDetta lät ju väldigt spännande och gott! :)
SvaraRadera:)
Radera