söndag 16 december 2012

Saffran och körsbärsmarmelad

Saffran i mat tycker jag är riktigt gott, så idag bjuder jag på lite olika recept med saffran.


Coleslaw med saffran se recept här..


Kyckling med saffransmozzarella se recept här..


Spenat och cheddarfylld kalkonfile se recept här..


Provensalsk fisksoppa se recept här..

Saffranslax  se recept här..

I går städade jag och dottern kylskåpet och det blev en del glasburkar som behövde lite nytt innehåll.
Så idag gjorde jag körsbärsmarmelad behövde tömma lite i frysen också.
Marmeladen blev riktigt bra gjorde med lite vaniljsmak. Hoppas den blir uppskattad för jag tänkte ge bort  i julklapp :)


 Körsbärsmarmelad
1 kg körsbär
700g syltsocker
1/2  vaniljstång

Plocka ur kärnorna på körsbären lägg de i en kastrull.
Mixa ev körsbären om du inte vill ha bitar.
Sätt ugnen på 100°

Hacka sönder ca 10-20 kärnor och koka med övriga kärnor och spad från körsbären ca 2dl i 10 min. 
Sila och häll sedan spadet i en kastrull tillsammans med körsbär och syltsocker och vaniljstång.
Ställ de rena burkarna i ugnen medan marmeladen kokar.
Låt marmelad blandningen koka kraftigt i ca10-15 min.
Skumma av marmeladen och ta bort vaniljstången.

Häll sedan upp marmeladen i de varma burkarna.
Fyll burkarna och skruva på locket direkt.



13 kommentarer:

  1. Härliga recept med saffran :-) marmeladen verkade även den spännande får jag ta och testa när dom är tillbaka att plocka :-)

    SvaraRadera
  2. Saffran i cole slaw är ett nytt grepp för mig. det måste ju vara jättegott till fiskburgare t.ex.! Måste provas!

    Körsbärsmarmelad är en sån där lyxig present som man blir superglad över. Jag ska ge min mamma vinkokta tranbär med mörk choklad att äta till ost, tänkte jag. Har jag tur får jag smaka! Recept kommer imorgon, på bloggen! Ha en fin kväll, det som är kvar av den!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Cole slaw var riktigt spännande i denna kombo:)
      Vilken trevlig present ska kolla in receptet:)

      Radera
  3. Oj, vad mycket härlig saffrans inspiration! Det var mycket gott.

    SvaraRadera
  4. Visst är saffran en helt underbar krydda, jag älskar den både i bak- och matlagning som du nog har märkt :)

    SvaraRadera
  5. Saffran är en underbar krydda!

    Om jag var mottagare av körsbärssylt skulle jag bli jätteglad. Smak av sommaren mitt i vintern.

    Tack för tipset om termosen!

    SvaraRadera
  6. Så många härliga tips på goda rätte med saffran i, det smakar ju hur gott som helst året runt!

    Ingen dum julklapp att få i de burkarna, sånt blir man verkligen glad för.

    SvaraRadera
  7. Saffranslax lät gott :D härlig blogg förresten :D

    SvaraRadera