söndag 30 december 2012

2012 och 2013

                                                             Bild: Lånad här ifrån
2012 är snart till ända och 2013 står för dörren och det är dags för mig att utvärdera mina utmaningar för 2012 hur har det gått?
Vilka utmaningar har jag 2013?

Mina utmaningar 2012 läs mer här..
Eco Driving
Den här utmaningen har jag inte tagit tag i ordentligt. Har kört mindre bil under året och när det varit långsträckor har maken kört. Tycker inte om att köra bil, men den här utmaningen följer med till 2013
 
Ta med påsar till affären
Här har vi blivit bättre kommer i håg i alla fall varannan gång och jag har lagt en tygpåse i min ryggsäck om jag handlar på väg hem från jobbet. Har också börjat tacka nej till små påsar när man t.ex handlar på Apoteket. Kan fortfarande bli bättre så utmaningen följer med till 2013

Rensa i våra förråd och skåp och lådor och strukturera upp
Har rensat på några ställen som t.ex uteförrådet, bland glas, böcker, kläder.
Men det är många ställen kvar, så här krävs skärpning under 2013.

Lära mig mer om kosmetiska och hudvårdsprodukter och vad de innehåller och hitta bra naturliga alternativ.
Här har jag kommit en bit har nu hittat en deo som håller måttet kommer ge deon ett eget inlägg i Januari 2013. Schampo och balsam har vi nu helt gått över till naturligt ekologiskt ger det ett eget inlägg under vintern 2013. Ansiktskräm och tandkräm testar jag fortfarande. Här finns mycket att lära jag är nöjd att jag kommit så här långt. Fortsätter denna utmaning 2013.

Det är viktigt att stanna upp och komma ihåg saker som man redan lyckats med eftersom det skapar en bra självkänsla och starkare motivation.
Under året har jag och maken blivit riktigt bra på att ta hand om rester i kylen. Vi har medvetet jobbat med det i två år och nu ser jag hur bra vi blivit på det. Det som vi behöver jobba lite mer på är torrvarorna de är lätt att glömma bort.

Den största utmaningen jag gjort under 2012 är att söka in som ledare på Friskis & Svettis. Jag har varit på gång flera gånger men inte riktigt vågat. Men nu har jag testat och blev inte antagen på första försöket
Själva pass delen som jag körde fick jag beröm för, men jag fick nej på att jag var så koncentrerad och inte log. Jag var jätte stolt över mig själv att jag hade vågat och fixade själva uttagningen galant. Men blev riktigt besviken och ledsen att jag fick ett nej för att jag var koncentrerad och inte log, hade känns bättre om jag tabbat mig.
Jag vet nu i efterhand att många får söka 2-3 gånger, men det vet jag inte om jag vill. Det viktiga är att jag vågade prova, för träna det gör jag ändå oavsett om jag är ledare eller ej.

Utmaningar för 2013
Förutom de som finns ovan tänkte jag dessa:

Sömn:
När barnen blivit ungdomar och en annan dygnsrytm hos dem infinner sig. Har jag som förälder blivit drabbad. Lyhört som vi har och lättväckt som jag är så har sömnen blivit lidande.
Sedan har maken under sista åren börjat att snarka mer och mer. Några åtgärder har vi gjort men det har inte hjälpt fullt ut. Den här utmaningen kommer inte bli lätt och kanske inte heller den bekvämaste för de närmaste. Men för min hälsas skull måste något ske för att sova för lite och inte sammanhängande mår jag inte bra av.

Lära mig mer om plast och rensa ut farlig plast
Lära mig vilken plast jag ska undvika t.ex 1, 3, 6 och 7
Byta ut den farliga plast jag har i hemmet.
Lära mig utantill plastmärkningsguiden finns här..

Har du några utmaningar under 2013?

8 kommentarer:

 1. Om du kommer på något som får dig att sova bättre - berätta för mig. Jag har haft kraftiga sömnproblem i tjugo år. Inget tycks hjälpa.

  Nyårskramar till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men stackare kommer jag på något så meddelar jag dig direkt:)

   Radera
  2. Kan tipsa er om öronproppar, fungerar ypperligt för mig åtminstone!

   Radera
  3. Har provat två olika sorters öronproppar men de tyvärr förstärker basen i snarkningen. Men får ta och leta vidare :)

   Radera
 2. Härligt med uppnådda mål, det är de man ska fokusera på och inte de andra:)
  Ett tips från en snarkare (och därför en sömnbristlidare...) är att testa Silence som är ett snarkdämpande spray man sprayar i svalget och som har en avslappnade effekt. Det har vi haft så mycket glädje och sömn av!

  Så till sist,
  ett gott nytt år till dej!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset, ska kolla om han har testat det :)

   Radera
 3. Det där med påsar har jag åtminstone blivit bättre på... fick tom tygpåsar av min svärmor... dock används de inte så mycket!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan vara svårt att komma ihåg det är en inlärningsperiod:)

   Radera