måndag 16 april 2012

Rensning, boktips m.m

Nu har jag äntligen börjat att rensa bland våra prylar. Det första jag tog tag i var vårt vitrinskåp
Vilka glas är udda? Vilka tycker jag inte om? Vad behöver vi för glas?
En liten kartong fyllde jag med glas som fick gå till Second Hand butiken.

I lördags tog maken och jag tag i uteförrådet det blev tre kartonger och tre pappåsar till Second hand och en cykel till försäljning.
Tänk vad skönt det känns när man rensar och man får tänka till vad man egentligen behöver.

Nästa projekt blir att rensa stora förrådet, men vid det tillfället måste ungdomarna vara med.


Har precis läst ut en så gullig bok som heter "En röd liten fågel i juletid av Fanny Flagg"
Fanny har även skrivit Stekta Gröna Tomater
En röd liten fågel i juletid är en varm och romantisk historia som bland annat handlar om en sjuk man, en röd  fågel och en liten flicka. Allt utspelar sig i Lost River i Alabama och där finns en grupp rådiga och handlingskraftiga kvinnor. Detta är en lättläst bok som inte bjuder på några utmaningar, men den är fantastisk gullig. Läs mer om boken här.. 

Klädbytardag
Naturskyddsföreningen anordnar en klädbytardag den 21 april. Utgångspunkten är att gamla kläder ska få en ny användning, genom en ny ägare. Klädindustrin är en stor miljöbov och klädena som vi bär ska gärna vara nya, fräscha och trendiga. Det är svårt att möta kraven, utan att bidra negativt till miljön. Naturskyddsförening kom därmed fram till den briljanta idén som över 60 orter i landet kommer att delta i! Klädbytardagen är kostnadsfri och helt rätt i tiden när vintagemodet har nått sin topp och frågor kring miljön aldrig har varit mer aktuella.
Vill du se vilka orter som är med klicka här..

Tips: Om man vill handla miljövänlig heminredning titta in hos Wilma&friends

8 kommentarer:

 1. Perfekt att lämna till loppis eftersom försäljningen oftast går till någon god sak samt så är det ett bra sätt att återvinna:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut det känns så bra att lämna bort grejerna då.

   Radera
 2. Härligt att rensa ut och sälja av lite :)

  SvaraRadera
 3. Vi är ganska förtjusta i att rensa ut båda två, gör en runda på vinden och i källaren en gång om året. Nu har vi bestämt att istället för att skänka till loppisar så ska vi stå på loppis själva och sälja. Nytta och nöja i ett:)

  SvaraRadera
 4. Vad bra att ni tycker om att rensa. Jag tycker det är så tråkigt fast det är skönt efteråt. Men kul att stå på loppis lycka till.

  SvaraRadera
 5. Jag älskar både att rensa och resultatet av detta...Det blir nostalgi-trippar och man gör "upp" lite med sitt liv!? man går vidare. Med en lättare ryggsäck...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känslan är så skön, när man har rensat.

   Radera