onsdag 4 april 2012

Påsktips, mineralolja och tävling

Idag när jag cyklade från jobbet så stannade jag och handlade lite fina gula blommor. Hittade en vacker blomma som jag inte sett i kruka förut; Bukettranunkel.

Här får ni lite tips på påskrecept:


Apelsinkyckling med quinoasallad: klicka här..

Chokladkaka: klicka här..

Lite påskläsning:
Här kan du läsa om ägg och skrock: klicka här..

                                       
Här kan du läsa om kochenillsköldlusen som ofta finns i rött godis: klicka här..

Mineralolja
Det luriga med mineralolja är att det har flera olika namn:
Mineral Oil, Paraffinum Liquidum, Vaselin, Paraffin, Vit mineralolja, Medicinsk vitolja, Oleum petrolen, Oleum vaselini, Paraffinum, Vaselin Oil, E 905, Paraffin Oil, Liquid paraffin

De flesta känner nog till paraffin. Men jag tror inte många tänker på att det finns i många krämer och i många lipbalm som t.ex lypsyl
Vad som händer när man använder produkter som är baserade på mineralolja är att huden blir torr.  Mineralolja stör hudens naturliga förmåga att återfukta och skapar därför ett beroende.
Mineralolja lägger sig som en tunn plasthinna på huden och porerna täpps.
Om man slutar att använda mineralolja får man ofta en reaktion som gör att man blir väldigt torr.
Det är därför man blir beroende av t.ex. cerat

Vill du läsa mer om detta har rosellaecobeauty skrivit ett bra inlägg om det klicka här..

Därför vill jag nu lotta ut ett Lip balm med smak Chocolate Mint (från loveko) där det det inte finns någon mineralolja.
Det passar väl bra så här i påsktider. För att vara med i tävlingen så kommentera detta inlägg med svar på frågan senast Onsdagen den 11 April: Ska millashälsoblogg ha en sida på facebook?

11 kommentarer:

 1. Vilken underbart fin ranunkel i kruka du har! Ska genast ge mig ut på spaning efter en jag med. Ranukel är en av mina favoritblommor!

  Kramiz Madde

  SvaraRadera
 2. Fin ranunkel! Klart du ska ha en FB-sida (dvs om du känner att du hinner ha det)!

  SvaraRadera
 3. en underbar påsk önskar jag dig också milla :)
  kram

  SvaraRadera
 4. ranukler köpte vi hem som snittblomma förra veckan och de står ännu så fint på soffbordet, jättefin blomma.
  Anki har faktiskt slutat köpa Lypsyl och liknande efter att ha läst att man istället ska köpa just Lipbalm av den anledningen du skriver här. Det funkar faktiskt mycket bättre med balm.

  Klart du ska ha en sida på FB om du vill, vi har en fast vi använder den mest för att uppdatera när vi lagt nya inlägg i bloggen. Någon mobiltelefon att blogga från har vi inte, som vissa har som skriver på FB från den.

  Hoppas du får en härlig påskhelg,
  kram

  SvaraRadera
 5. Bara tala om utifrån mig själv, så gillar jag hitta mina favorit bloggar i fb... ett bra sätt att se när ngt nytt hänt... min mat o vikt blogg finns på fb nu, men mina läsare har inte hoppat på den trenden än att gilla den... så smart av dig att fråga först... jag kommer ge den en chans ngr månader till... vet att kommer gilla din definitivt om du går med :)

  SvaraRadera
 6. Det är klart du ska ha en sida på Facebook Mliian! Alla är ju hysteriskt intresserad av hälsa och kost, så din blogg kommer att uppskattas enormt och nå ut till så många fler. Lycka till!!

  Glad Påsk!

  SvaraRadera
 7. Vilken smart fråga! Det är väl alltid bra att ha fler portaler, speciellt om du strävar efter att öka läsarantalet :)

  Kanske jag själv borde ge "Nordins näringslära" en facebooksida? Har faktiskt inte ens tänkt tanken... (förrän nu).

  SvaraRadera
 8. Läsvärt om mineralolja!
  Ja, klart bloggen ska ha en Facebook-sida! Jag tycker att det är lättare att följa när nya inlägg kommit. Det är något jag föredrar framför att lägga till alla bloggar jag läser i favoritbloggarna.

  SvaraRadera