onsdag 25 april 2012

Kyckling med Ananas och Cashewnötter

Idag blir det ett recept från Vietnam och från kokboken Stora Asiatiska kokboken.
Boken köpte jag på en loppis i Gränna för många år sedan. Har knappt använt boken, många fina recept finns det och bra förklaringar och vackra bilder.

När jag såg på bloggen Fika med Eleonor att hon hade kokboksutmaningen och temat denna månad var Exotiska frukter. Så kände jag att jag ville vara med och göra någon rätt från denna kokbok.
Mitt bidrag blev
Kyckling med Ananas och Cashewnötter
1 dl kokos
2 dl cashewnötter
1/2 dl rapsolja eller kokosfett
1 gul lök(skuren i klyftor)
5 vitlöksklyftor(fin hackad)
1 röd chili (hackad, spara gärna kärnorna om du vill ha hetta)
3 kycklingfile(mindre bitar)
1 röd paprika(hackad)
1 grön paprika(hackad)
5-6 tsk fisksås
2 tsk socker
3 salladslökar(hackad)
1hackad färsk ananas

Sätt ugnen på 150°
Bred ut kokosen på en plåt och rosta i 10 min.
Låt svalna när den är färdig.
Öka värmen till 175°
Rosta cashewnötterna på en plåt ca 15 min, låt dem svalna.
Hetta upp  oljan i en wok och stek kycklingen tillsätt sedan lök,vitlök och chili.
Häll i paprikan, fisksåsen, socker och ananas och rör om ca 2 min.
Rör ner Cashewnötterna, strö över rostad kokos och salladslök.

12 kommentarer:

  1. Den här rätten vill jag prova! Verkar hur gott som helst!

    Kramiz Madde

    SvaraRadera
  2. Så roligt att du är med i utmaningen, ser jättegott ut! Ananas och cashewnötter passar ju så bra i kycklingrätter :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var första gången jag använde färsk ananas i mat på detta sätt blev riktigt bra.

      Radera
  3. Yummie vad gott! Kokos och nötter i mat är oslagbart! Tack för att du skrivit ut receptet :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var spännande att rosta kokosen och nötterna och sedan ha de i maten.

      Radera
  4. Den kokoboken har jag också, finns en hel del smått och gott i den. Kombon lät god!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du har denna kokbok oxå, den är riktigt fin.

      Radera
  5. Helt i min smak! Låter mycket gott.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den var god,vill man ha lite sting i maten så spara kärnorna i chilin

      Radera
  6. oj, va gott det lät!! kokboksutmaningen är ju en urkul ide!! =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det en bra ide och gott till på köpet.

      Radera