söndag 1 maj 2011

Kalljästa Kesobröd


En knådfri deg kan det bli lättare. De här läckerheterna är så goda. Inspiration till receptet kommer från tidningen Laga lätt nr 3 2011

12 Bulllar
3 dl kallt vatten
1/4 paket jäst
2 msk olivolja
250g keso
1 tsk salt
2 dl fullkornsvetemjöl
5 dl vetemjöl
1 msk Fiber Husk
sesamfrön till garnering

Kvällen:
Blanda vatten, jäst, olja keso och salt i en bunke.
Tillsätt allt mjöl och fiber husk. Och arbeta i hop till en deg med en slev. Degen ska vara kletig.
Forma till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla med vatten och strö på sesamfrön.
Täck med plastfolie och ställ in i kylen.

Morgonen:
Låt bullarna stå i rumstemperatur i 30 min.
Sätt på ugnen 200°
Grädda bullarna mitt i ugnen ca 25 min

6 kommentarer:

  1. Keso i bröd lät spännande:)

    SvaraRadera
  2. Hej, de ser jättegoda ut. Undrar bara vad pkt är för något? Tacksam för svar. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det kan man undra när jag snubblar bland tangenterna:)
      Det ska stå 1/4 paket jäst
      Tack för att du såg felet :)

      Radera