söndag 15 maj 2011

Vänskapssallad


Den här salladen passar till det mesta håller sig ca en vecka i kylskåpet.
Åt den första gången hos min svärmor som fått receptet från Linas matkasse.
Salladen har blivit en favorit hos oss, har ändrat lite från grundreceptet.
Här är vår variant.

VÄNSKAPSSALLAD


1/2 vitkålshuvud hyvlas med osthyvel.
3 stora morötter rivs grovt
1/3 purjolök skärs i skivor

Koka upp
3/4 dl rapsolja
3/4 dl vitvinäger
2 tsk socker
3/4 tesked salt

Blanda vätskan med övriga ingredienser.

6 kommentarer:

 1. Vänskapssallad lockade mig till detta inlägg. Gott låter det också! =) Det där kan man ju sen krydda hej-vilt som man vill. =)

  SvaraRadera
 2. Jag är mångsysslande och kreativ människa!


  Jag är en mångsysslande krativmänniska. Kattälskande, hundälskande, djurälskande småtokig 50+tant som inte kan låta bli att inspireras av allt som verkar roligt, intressant och utmanande. Jag gillar att pyssla och göra smycken, skriva, läsa, måla, teckna, sy, virka, klappa katterna, hålla på med datorn och en massa annat - tiden räcker inte till för allt. Min sämsta gren är ordning och reda, städa på freda' - men kaosforskning ägnar jag många timmar åt.
  pyssel, läsa, skriva, måla, teckna, sy, skapa, dator, psykologi, antropologi, kvantmekanik, astrologi, djur, en massa annat. Jag har diagnoser: Asperger, Autism, Utvecklingstörning m.m. Att vara annorlunda liv med diagnoser! Jag bloggar för att jag vill öka kunskapen och förståelsen om Psykisk Ohälsa i samhället. Om du bloggar helt eller delvis om Psykisk Ohälsa, följ mig så följer jag tillbaks! Har Autismspektrumtillstånd, Autism, kronisk depression. Jag och vill skriva lite om mina tankar i den stora världen och och leva ett annorlunda liv och vara annorlunda! Har varit mobba hela min barn, ungdom, halva vuxna liv. Hoppas på många läsare som vill följs och följa mig i både vått och torrt! Hoppas att ni dela och sprida min blogg vidare m.m. I både glädje och sorg, jag är en lipsill för det minsta lilla egentligen så får vi ser hur det går att blogga här. För samarbete kontakta mig på min E-mail: mia2@home.se Blogg: annorlundakvinna.blogg.se .............. Välkommen till min blogg. Här kommer du att få läsa om hälsa,träning, miljö, upplevelser, natur och förhoppningsvis få inspiration till att prova något nytt recept eller något annat roligt.

  Intressen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du hittade hit. Hoppas du ska inspireras till att testa något nytt recept eller något annat spännande. Du verkar vara en kreativ människa så jag önskar att du kan ändra de sista meningarna som är tagna ur min profil som även står på din blogg. Ha det gott

   Radera
 3. Låter lite som 3veckors sallad av bla zeinas kitchen. Det blir jätte mkt (tips kan vara att halvera) o den håller länge

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tre veckors sallad heter den oxå har jag sett. Den håller sig riktigt länge, men mycket hänger oxå på vad man har för temperatur inne i kylen och hur mycket salladen åker in och ut från kylen. Smaka och lukta är det bästa sättet att ta reda på det. Gör den mängd som passar din familj, men att halvera kan vara en bra idé om man inte är så många.
   Ha en bra dag mvh Milla

   Radera