onsdag 5 januari 2011

Kyckling med Saffransmozzarella


Den här rätten är lättlagad och festlig. Inspirationen kommer från Ulrika Davidsson och Ola Lauritzson. Tips: Ta gärna en salami som är smakrik och hög kötthalt (lite torrare variant)
Ta lite saffran i taget och smaka av.
4 port

4st kycklingfileer
8 skivor salami
100g grovt riven parmesanost
Ett stort paket mozzarella
1 paket saffran
1 ask coctailtomater
50g ruccolasallad
50g rostade solroskärnor
Salt, peppar
olivolja
smör

Sätt ugnen på 200°. Skär ett snitt i filen och vik upp och lägg i salami och parmesan och salta och peppra. Stek filerna i smör ca 1 min på var sida. Lägg i en ugnsform och strö på ev parmesan som blev över. Sätt in i ugnen ca 20 min.
Blanda mozzarella och saffran och salt peppar och tomaterna. Skölj ruccolan och lägg sedan ruccolan på tallrikarna och ringla över olivolja. Lägg på kycklingfiléerna och rostade solroskärnorna och mozzarella salladen.

2 kommentarer: