800 g färsk oxfilé (mittbiten)
8 skivor parmaskinka
1 st smördegsrulle
Dijonsenap för pensling av köttet.
8 skivor parmaskinka
1 st smördegsrulle
Dijonsenap för pensling av köttet.
1 äggula till pensling
salt och peppar
smör och olja till stekning
Duxellmassa
400 g färska champinjoner
2 pkt bacon
6 st schalottenlökar
3 msk tomatpuré
Några nypor vetemjöl att reda av med
salt och peppar
smör och olja till stekning
Duxellmassa
400 g färska champinjoner
2 pkt bacon
6 st schalottenlökar
3 msk tomatpuré
Några nypor vetemjöl att reda av med
Börja med att steka champinjonerna och löken tills all vätska är helt borta, salta och peppra.
Lägg över champinjonerna i en stekgryta. Stek sedan bacon tills det är knaperstekt. Lägg ner det i stekgrytan tillsammans med champinjonerna och värm upp. Lägg i tomatpurén och koka i 10-15 min till. Pudra över mjölet och smaka av.
Ställ åt sidan och låt svalna.
2. Putsa oxfilén fri från hinnor. Salta och peppra rejält och bryn runt om hastigt.
Lägg oxfilén på ett fat och pensla med osötad fransk senap
Låt oxfilén svalna av.
3. Lägg parmaskinkan på plastfolie (Gladpack eller liknande), bred ut duxellmassan ca. 1cm tjockt. Placera oxfilén på ena kanten och rulla ihop. Vrid kanterna och forma som en cylinder och låt plasten klämmas åt ordentligt. Lägg i kylen att vila 1 timme. Lägg smördegsplattan på plastfolie och placera sedan oxfilén på smördegen. Rulla sedan ihop och vrid kanterna och forma som en cylinder och se till att plasten klämms åt ordentlig. Låt vila i kylen i 4-24 timmar.
Tag av plasten på den inbakade oxfilén och pensla smördegen med äggulan..
4. Grädda wellingtonbiffen i 200° icirka 30 minuter, då får du medium rosa kött.
Obs! Låt köttet vila efter gräddning i minst 20 minuter. Annars rinner köttsaften ur när du skär upp den.
Måste varit min teknik som brast :P
SvaraRadera