onsdag 8 december 2010

Fiskburgare med rödbets- och kaprisröra


Goda fiskburgare med dill och en härlig smakrik rödbetssallad.
Receptet kommer i från Buffe tidningen nr 8 2010

Tips: Mixa fisken lite i taget i matberedaren så går det smidigt.

Fiskburgare
1 pkt Hokifile (upptinad)
1 liten hackad gul lök ( steks mjuk i stekpannan utan att den tar färg)
1/2 dl creme fraiche
1 msk potatismjöl
1 msk dill
1/2 tsk salt
och lite vitpeppar

Mixa fisk och lök, blanda sedan i resten av ingredienserna.
Forma 4 burgare och stek dem i smör ca 4 min per sida.

Rödbetsröra
2 st färska rödbetor (skala och grovriv)
2 dl matyoghurt
1-2 msk kapris
1 msk riven pepparrot
2 tsk honung
salt , svartpeppar

Blanda ihop allt till en röra.
Servera med kokt potatis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar