onsdag 29 december 2010

Filmtips


Här kommer lite filmtips.


Taken (Action, Drama)

Bryan gav upp sitt jobb inom CIA för att kunna bo nära sin före detta fru Lenore och sin 17-åriga dotter Kim i Los Angeles. När Kim vill resa till Paris med sin kompis Amanda för att studera konst säger han först nej, men ändrar sig sen.
När Bryan och Kim pratar med varandra i telefon bryter sig några män in i lägenheten och kidnappar de båda tonårsflickorna. Bryan tar upp jakten på kidnapparna för att försöka hitta de båda flickorna. Den här filmen är lagom lång och underhåller en riktigt bra. En mycket bra film


Julie&Julia (Drama)

Berättelsen om Julia Child i 1950-talets Paris är ena halvan av filmen. Hennes gradvisa uppvaknande och ursprung i köket speglas i den liknade sanna historien om Julie Powell , en frustrerad skribent som under sommaren 2002 bestämmer sig för att börja blogga för att få ordning på sin tillvaro. Ämnet för The Julie/Julia project är matlagning, och den uppgift hon ger sig själv är att dokumentera hur hon under exakt ett år arbetar sig igenom hela Childs klassiska kokbok från 1961: 536 recept på 365 dagar.
I början verkar det vansinnigt. Projektet slukar all hennes tid och det blir ett år med medgångar och motgångar.
Den här filmen är en charmig måbrafilm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar