fredag 10 december 2010

Pepparkakor och glögg


Vad vore december utan glögg och pepparkakor. I år provade jag att göra dinkelpepparkakor och de blev jättegoda. Blev inte så söta och kardemumman smakar lite extra. Degen var lättsam att jobba med. Inspiration har jag fått från Warbo Kvarn.

Dinkelpepparkakor
90 g smör
100 g Muskovadosocker (ca 1 1/4 dl)

Rör ihop smält smör och socker

Rör ner

3/4 dl Rörsocker sirap
3/4 dl lätt vispad grädde
1 tsk rivet skal av citron
3 msk pressad citronjuice

Blanda ihop dessa torra ingredienser för sig i en egen skål
Rör ihop med resten

350 g ljust dinkelmjöl (drygt 7 dl)
1/2 msk bikarbonat
2 tsk malen ingefära
3 tsk malen kanel
3 tsk malen kardemumma
2 tsk malda nejlikor

Låt stå kallt över natten. Grädda i 175 grader ca 6-7 minuter


Tips på god glögg
Lättvinsglöggen från Herrljunga Krav glögg
Tillmans Krav Glögg av svarta vinbär Grangärde Musteri

1 kommentar:

  1. Pepparkakor och glögg är så gott. Det passar bra så här i juletid.

    SvaraRadera