söndag 19 december 2010

Julstämning

Julkonsert Karl Johans skola

Första adventhelgen började vi med att gå på Julkonsert på Conventum i Örebro. Dottern är med för andra året på julkonserten tillsammans med 269 st andra elever från Karl Johanskolan. Det är mäktigt att höra en så stor kör, man kan inte låta bli att bli rörd. Man börjar känna att julen närmar sig. Vill du se fler fina bilder från konserten som maken tagit klicka här..

O, Helga Natt


Den Andra advent var vi och tittade på en gratis utomhuskonsert O, helga Natt. Det är verkligen folkfest i Örebro, staden fylls av människor som vill lyssna på vacker musik och vara med och sjunga våra mest vanliga julsånger som t.ex Nu tändas tusen juleljus, Gläns över sjö och strand.
Årets artister var Måns Zelmerlöv, Pauline, Avi Klemberg och Moa Gagnert program och allsångsledare var Ernst Kirchsteiger.
Konserten kommer att visas på TV4 på julafton kl 20.00
Vill du se fler fina bilder från konserten som maken tagit klicka här..

Jul i Liseberg


Tredje advents helgen åkte vi tåg till Göteborg för att gå på Lisebergs julmarknad och ha lite julmys i staden. Det var första gången som vi var på Liseberg i juletid det var väldigt vackert och mysigt. Den största behållningen var Tomtarnas Värld man blev som barn på nytt.Dagen därpå hade vi julmys på en gammaldags julmarknad i Kronhusbodarna. På marknaden köpte vi bl.a tvättnötter återkommer hur de funkar när jag har provat.
Efter det gick vi till Göteborgshjulet vilken utsikt underbart (fast det tyckte jag inte första varvet.) Man åker i en inglasad gondol 60meter hög rundtur med utsikt över hela staden.
Innan vi skulle åka med tåget hem igen, så åt vi på Malaysia Sate Östra Hamngatan 19. Det var länge sedan jag åt så god mat, kan varmt rekommenderas om ni vägarna förbi.
Om du vill se fler vackra bilder från Göteborg som maken tagit klicka här...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar