söndag 14 augusti 2016

Bulgogi med currystekt ananas

En aktiv helg har det varit :)


Igår var jag i litet naturreservat som ligger ca 9mil från Örebro. Där fick jag gå en guidad tur och även vara med på ett yoga pass i naturen en riktigt häftig upplevelse.



I dag har maken och jag cyklat leden Hemfjärden runt på 4 mil en vacker slinga med ett mysigt stopp vid ett sommarcafé :)

Tänkte tipsa om en riktigt god kötträtt (receptet kommer från Buffe tidningen)
Bulgogi med currystekt ananas
    400 g lövbiff
    1 förpackning frysta haricots verts (à 250 g)
    1 färsk ananas
    curry

    Marinad
    2 vitlöksklyftor
    3/4 dl japansk soja
    1-2 msk sesamfrön
    1 tsk sambal oelek
    1/2 dl rapsolja
    nymalen svartpeppar

Skär lövbiffen i strimlor.
Marinad:
Skala och finhacka vitlöken. Blanda med soja, sesamfrön, sambal oelek, svartpeppar och olja i en plastpåse. Lägg ner köttet i marinaden och låt det ligga  i marinad ca 1 timma.

Skär ananasen i fyra klyftor. Skär bort rotstocken och "skalet" på varje klyfta.
Pudra över curryn och stek klyftorna i olja ca 1 minut på varje sida.
Hetta upp olja i en wokpanna. Ta upp köttet från marinaden och stek några minuter.
Tillsätt bönorna, rör om och låt dem puttra med någon minut tillsammans med resten av marinaden.
Spä ev med vatten. Servera med ris, currystekt ananas och en grönsallad.


Ha det gott
Kram Milla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar