måndag 1 augusti 2016

Boktips på temat arv

Igår kom vi hem efter några dagar i Dalarna en riktigt trevlig resa. Återkommer om den när jag hunnit gå igenom bilderna, om ni vill ha en glimt innan så kolla in på Instagram @millashalsoblogg.
Tänkte ge er lite boktips på lättlästa böcker som man kan slö läsa och ändå hänga med. Båda böckerna handlar om arv fast på olika sätt.

Sommarhuset av Anna Fredriksson
Den här boken tar upp ämnet arvstvist på ett sätt som gör att den sitter kvar efter läsandet.
Boken är skriven med sådan inlevelse och är väldigt målande både när det gäller miljö och personer.
Gestalterna känns trovärdiga, miljöerna verkliga och språket flyter lätt över sidorna. Ändå lämnar mig ”Sommarhuset” med en känsla av irritation. Inte för att det är en dålig bok, för det är det verkligen inte, tvärtom, utan för att människorna i den beter sig som dom gör.


Eva ska möta sina syskon som hon inte haft kontakt med på flera år. Deras mamma har nu avlidit.
Eva är den som tagit hand om henne och sommarhuset medans de andra hållit sig undan och nu plötsligt håller hon på att förlora allt. Hon flyr till sommarhuset men efter bara några dagar brakar syskonen in med sina familjer, här ska säljas och tjänas pengar.

Jag har läst en annan bok av Anna som heter Tisdagsklubben här kan du läsa vad jag tyckte om den


Farliga vidder av Nora Roberts
Det här är första boken jag läser av Nora och det kommer säkert bli fler.

När Jack Mercy dog lämnade han efter sig åtskilliga fiender - och en ranch i Montana värd bortåt tjugo miljoner dollar. Till begravningen kommer hans tre vuxna döttrar från olika äktenskap och de väntar spänt på att få höra hur testamentet lyder.
Men de tre kvinnorna blir bestörta när de får höra villkoret för att de ska få ärva...


Ha det gott
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg och Twitter @millafunderar

2 kommentarer:

  1. Sommarhuset har jag funderat på att läsa. Här ska du få ännu ett bra boktips på temat "arv", nämligen Det kommer alltid en ny himmel skriven av Lori Nelson Spielman. Väldigt bra!
    Ha det så gott!
    Kram, Bokskorpionen

    SvaraRadera