söndag 28 augusti 2016

Munken som sålde sin Ferrari

För några år sedan blev jag tipsad om boken Munken som sålde sin Ferrari av Robin Sharma. Jag köpte den på Bokbörsen, men sedan har den stått i bokhyllan. Nu äntligen har jag läst den, för det var mitt val till bokcirkelchatten som vi hade i veckan.

Robin Sharma som skrivit Munken som sålde sin Ferrari har lästs världen över och den handlar om personlig utveckling. Den är uppbyggd som ett samtal mellan den forne stjärnadvokaten Julian som vill dela med sig av sina lärdomar från sitt nya liv som munk till den tidigare kollegan John.
John representerar den vanliga stressade nutidsmänniskan och Julian den upplysta, fridfulla och välmående människa Sharma menar att vi kan bli. Om vi vill.

Berättelsen ger läsaren konkreta verktyg till personlig utveckling och förenar västerländsk tänkande med österländsk filosofi på ett spännande sätt. Jag blir åter påmind om hur stark tankens kraft är.

Det fanns en del att prata om efter man läst boken. Den tar upp svåra ämnen. Vi pratade bl.a om sorg, tid, att vara i nuet och att känna sig tillfreds.

Vi tyckte alla att det var en lärorik bok, som man kan ta hjälp av om man vill satsa på personlig utveckling. Vi kom överens om att det var en tankebok.

Några av oss skulle jobba mer fokuserat med att vara i nuet och några med att hitta känslan av att var tillfreds och försöka göra något åt det som inte känns bra.

Boken får en att reflektera och att inspireras och att man ska ta vara på livet.

En bok för dig som vill jobba med personlig utveckling.

Vi som var med i bokcirkelchatten var Endast Eböcker, Bokmumriken och Boktokig 
Ha det gott
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg och Twitter @millafunderar

4 kommentarer:

 1. Tack för en fin bokchatt och en bra recension. Har inte hunnit få ihop något än men snart så! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv
   Ser framemot att läsa din recension:)
   Ha det gott

   Radera
 2. Just precis den boken står i vår bokhylla också sedan flera år tillbaka, det verkar inte som att den kommer någon annanstans heller:) Det är nog så med vissa böcker, de behöver stå till sej lite innan det är dags att ta tag i dom.
  Vi läste en härlig bok på semestern som vi kan tipsa dej om, den heter "Dehlis vackraste händer" och var i pocketform.

  Kram på dej

  SvaraRadera