onsdag 31 december 2014

Utmaningar 2014 och 2015

Snart nytt år och dags att kolla hur har det gått med 2014 års utmaningar (läs hela inlägget här..)

Att testa olika yoga former var en utmaning.
Hur har det gått?
Under första halvan av året testade jag yoga ganska ofta gick på drop-in pass och helgkurser.
Min kropp svarade väldigt bra på yogan. Andra delen av året har det inte funnits drop-in pass och inte tillfällen för helgkurser som passat mig att gå på. Det innebär att jag har bara gått ett fåtal gånger när det tillfälligt har funnits en ledig plats på ett pass. Men jag har bokat mig i januari 2015 på en kurs i Hathayoga en gång i veckan det ska bli spännande att se hur kroppen reagerar att gå varje vecka :)

Att ta hand om torrvarorna i skafferiet bättre.
Hur har det gått?
Det har gått ganska bra, men kan bli bättre framför allt på att ta hand om kryddor.

Vi behövde en ny diskmaskin och nya möbler till vardagsrummet.
Hur har det gått att vara en kräsen konsument i dessa frågor?
Diskmaskinen var inte lätt läs det inlägget här..
Möblerna gick rätt bra Mio-möbler där vi köpte soffa, bord och matta hade koll på att de inte hade flamskyddsmedel i de varor vi ville ha. Bokhylla/förvaring köpte vi på IKEA där har de slutat med flamskyddsmedel. 

Att fortsätta vårt rensande under 2015. Mycket har vi gjort, men några ställen återstår. Sovrummet och en större garderob behöver fixas till. Även sonens gamla rum efter att han flyttat hemifrån behöver ordnas lite även om vi gjort lite .t.ex gjorde vi en LP vägg.Att köpa en ny telefon efter 8år var en riktig utmaning och sedan att jag har skaffat både Instagram och Twitter :)

Att plastbanta mitt hem fortsätter, så fort något är utslitet ersätter jag det med något annat än plast.
Undviker plasterna 1, 3, 6 och 7
Har försökt att få lite svar från Tupperware och det har inte varit så lätt, men några svar har jag fått av en kvinna och ett eget inlägg om det kommer under vintern.

En ny utmaning är att jag ska kolla upp pensionsförsäkringarna och fonder som vi har här hemma. Egentligen är jag helt ointresserad av detta, men efter att ha läst boken 438 dagar, så bestämde jag mig att inte blunda för detta längre läs det inlägget här...

Önskar er alla ett gott nytt år och hoppas att ni tittar in 2015

Kram Milla


2 kommentarer:

  1. Mycket intressant! Du är så duktig på att ta reda på saker och att berätta här i bloggen. Det där med att plastbanta är något jag också funderar på och försöker genomföra så gott det går. Börjar man fundera på plast, så inser man hur otroligt mycket det finns av materialet överallt! Riktigt skrämmande - särskilt med tanke på vad gammal plast ställer till i vattendrag etc. Gott nytt år!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack😊 plastbanta har jag gjort ett tag nu. Tar det allt eftersom det behöver förnyas t.ex pastasilen, nonstick kastrull m,m

      Radera