onsdag 3 december 2014

438 dagar

För ett år sedan såg jag dokumentären "Diktaturens fångar" läs om det här..Nu har jag läst deras bok 438 dagar av Johan Persson och Martin Schibbye.
Johan och Martin visar hur viktig journalistik är på ett sätt som inte jag tänk på innan. I sin berättelse får man politisk orientering om regionen och en skildring av hur det går till i ett etiopiskt fängelse samt hur rättsväsendet fungerar i landet. Boken är ärlig och ger en verklighetstrogen bild av två svenska journalisters kamp i ett rättslöst samhälle. Boken var riktigt bra skriven och den fängslade mig rakt igenom.
Den här boken hade jag med i min utmaning hos pocketlover som är att läsa tre böcker i samma tema, trilogi, samma författare m,m. Jag har valt 3x biografi tema fångenskap.

Vi hade även denna bok på bokcirkeln denna månad och det kändes jättebra för många tankar fick man efter att ha läst boken. Ni kan läsa vad de andra i bokcirkeln tyckte om boken Endast- Eböcker och Boktokig. Jag bestämde mig i alla fall efter att jag läst boken att under nästa år kolla upp fonder och pensionssparande som jag har, så att de inte sponsrar ett land med denna problematik.
Vad var etiskt när jag valde fonder och är det samma i dag?
Den här boken är en riktigt bra julklapp.

Martin finns att lyssna på hos sommarpratarna klicka här om du vill lyssna 

"Den här boken skulle inte ha funnits om inte allt gått snett.
Natten till den 28 juni 2011 satte vi allt på spel när vi i skydd av mörkret korsade gränsen mellan Somalia och Etiopien. Vi ville undersöka hur den hänsynslösa jakten på olja drabbade befolkningen i den stängda och konfliktfyllda Ogadenregionen. Vi ville nå bortom flyktingberättelserna och larmrapporterna, och med våra egna ögon ta reda på sanningen" 


2 kommentarer:

  1. Ett sånt fint och välskrivet inlägg du gjort! Du har så kloka tanka om det där med fonderna. Helt klart borde man kolla upp sådant närmare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack:) Ja det blir en utmaning att ta reda på fonderna

      Radera