onsdag 17 december 2014

Boktips

Nu har jag läst ut boken Ingenjör Andrées luftfärd  av Per Olof Sundman boken har några år på nacken (min bok är från 1968) Jag köpte den för 17 kr på Bokbörsen:)

Min tanke var att jag skulle ha läst den färdigt innan jag åkte till Grenna Museet, men det hanns inte med. Men nu tycker jag att det var bra för många frågor jag haft efter jag var på museet har jag fått svar på, men nya frågor har uppkommit.
Berättarjaget i boken är Knut Frænkel, vilket inte är uppenbart alldeles i början av berättelsen, det tog en stund innan jag fattade vem som var "jag"
Vi får följa händelseförloppet från att Frænkel ansöker om att få bli den nya tredje medlemmen i expeditionen, efter att Nils Ekholm valt att hoppa av.
Att detta är ett stolligt projekt är ingen tvekan om att ge sig ut på ballongfärd utan att kunna styra den, dåligt utrustad, dåligt klädd m,m
Jag läste med spänning hela boken, oerhört fascinerande.
Läs gärna här vad Endast E-böcker tyckte om boken

Här kan du läsa mer om Andree expedionen som jag skrivit
Bea Uusma 
Grenna museet


En annan stollig bok fast med charm är Karin Brunk Holmqvist bok Sirila Gentlemän sökes
Den här berättelsen handlar om Alma och Margit och om hur de blir iväg tvingade från sina hem för att kommunen behöver deras tomtmarker till att dra en ny väg. I väntan på att få flytta in i sina nya lägenheter får de finna sig i att bo på ett äldreboende. Äldreboendets föreståndare Ulla har lite fuffens för sig med en av kommunens höjdare, vilket Alma och Margit ganska snart listar ut...
På äldreboendet erbjuds en del aktiviteter, bland annat kan de boende få prova på "det där nya internet". En ny värld öppnar sig för de två damerna.

Ha det gott 
kram Milla 
Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg och på Twitter @millafunderar

2 kommentarer:

  1. Åh, sirila gentlemän är ju helt underbar. Ja alla Karins böcker gillar vi väldigt mycket, båda två. Att dom dessutom utspelar sej här nere i våra trakter är bara extra roligt:)

    Ha en fin helg!

    SvaraRadera