tisdag 5 augusti 2014

Österlen

Finns så mycket jag vill berätta om vår resa i Skåne/Österlen så jag får dela upp det. I förra inlägget berättade jag om Brantevik och i dag blir det små guldkorn lite här och där.

Jag börjar med den lilla gulliga Ica butiken Ge-Ma livs som ligger i Köpingebro en trevlig och trång  butik med mycket varor:). Det som imponerar mig är den stora charken med mycket bra utbud. Den butiken handlade vi i flera gånger när vi bodde på Österlen tack Anki och Håkan för tipset:) Kul var det också att se vart Håkan (mårtenssonskök) jobbar eftersom jag följer deras blogg.

Vi besökte Fritidsbaren som ligger vid havet i Ystad det är ett säsongsöppet café vilket charmigt ställe. De är bl.a berömda för deras wienerbröd. Vi åt vår lunch där och när vi skulle hämta den lät det ur megafonen" Hallå, hallå, Lundqvist kom och hämta fisken" Wienerbröd köpte vi med till stugan till eftermiddagskaffet:)

Hallamöllakvarn som är Skånes mäktigaste och största vattenfall besökte vi en förmiddag:)

Kivik musteriet är värt ett besök. Där handlade jag min favorit Da Vinci som är en mousserande måltidsdryck som passar riktigt bra till fisk och skaldjur. Vi hittade även en riktigt god salsa med mango och chili, men den är för länge sedan slut tyvärr:) Det blir att försöka göra en egen salsa med dessa smaker:)

Ha det gott 
Kram Milla

7 kommentarer:

 1. Sommaren har varit lång men inte tillräckligt. Skulle så gärna vilja åka ner till Ystad och Österlen. Både för att besöka mina favoritskåningar och att bara få stosa, älskar att strosa!

  Kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar verkligen Skåne, man vill så mycket på sommaren:) Hoppas du kommer till Österlen inom snar tid det är så härligt:)

   Radera
 2. Vassego, det var så lite så.
  Så kul att få träffa er för en fika, tack för att ni tog er tillbaka till stan så vi fick till daten!
  Roligt att få läsa om våra trakter från andras ögon:)
  När vi tar oss upp till era trakter så får ni guida oss.

  Hälsa familjen
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var så kul att träffa er att åka 6mil för att träffa er var inget. Nu har vi 50 mil:)
   Det kommer fler inlägg från Skåne hann se mycket på 14 dagar:)

   Radera
  2. Klart vi guidar er när ni kommer hit ser framemot det:)

   Radera
 3. Hoppas jag inte gör bort mig nu, men grattis på födelsedagen, för du fyller väl den 6/8!?

  Kram Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket ja hela 44år fyllde jag:)

   Radera