tisdag 29 juli 2014

Brantevik

Nu är jag hemma igen efter att ha varit borta i lite mer än 14 dagar. Många upplevelser har vi haft under vår resa och jag tänkte börja med när vi var i det lilla fiskeläget Brantevik.
Några dagar innan vi åkte till Österlen (där vi hyrt ett hus en vecka) började jag läsa boken Vecka 36 av Sofie Sarenbrant boken utspelar sig i Brantevik och när jag inser att vi kommer att bo i närheten.
Vill jag naturligtvis åka dit:) Innan vi kom dit så hade jag hunnit läst ut "Vecka 36" och uppföljaren "I stället för dig"
Vecka 36 är Sofies första bok den är lättläst och man kan liksom slö läsa och ändå följa handlingen en riktigt bra strandbok:)
Sommarsäsongen i det lilla fiskeläget Brantevik är över för den här gången. För familjerna Winter och Malm har det varit en regnig semestervecka och stämningen är inte på topp. De bästa vännerna Johanna och Agnes är båda gravida och inom några få veckor kommer de att vara mammor.
I ett försök att ändå avsluta vistelsen på ett bra sätt bestämmer sig paren för att gå och sjunga karaoke på den lokala hamnkrogen. Men något går fruktansvärt fel och på morgonen när de andra vaknar är Agnes borta
. Betyg: 3 av 5

I stället för dig är fortsättningen på vecka 36 men går även bra att läsa fristående.
Nu är det dags att reda ut frågetecknen från boken vecka 36. Den här boken sträckläste jag gillade denna bok bättre änden första den har ett bättre tempo.
Det enda jag har att klaga på är att på baksidan av denna bok avslöjar man slutet av vecka 36. Inte så lyckat om man inte läst ut förra boken, sådant irriterar mig.
Betyg:3+ av 5

I Brantevik såg jag Sveriges minsta bibliotek man lämnar en bok och tar någon annan som man vill ha. Jag lämnade in I stället för dig tyckte det var passande eftersom det utspelar sig där:)


Ha det gott :)
Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg

10 kommentarer:

 1. Visst får böcker en helt annan innebörd när man läser dem på plats där handlingen utspelar sig. När jag tittar igenom tidigare inlägg ser jag att ni besökt Harry Potter utställningen. Eftersom vi bor i Norrköpingstrakten hade vi absolut tänkt besöka den, än har det inte blivit av, men vi har ju fortfarande tid på oss. Är den värd ett besök tycker du? Må så gott! / Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var riktigt roligt att besöka Brantevik det var ett mysigt litet ställe:)
   Klart du ska se Harry Potter utställningen. Vi hade laddat en vecka innan med Harry Potter maraton så man hade lite mer koll på filmerna. Välj en dag då det inte är så varmt, när vi var där så hade de ingen AC där inne. Ha det gott

   Radera
 2. Åhhh vilken mysig semester : ) Tack för boktipset :) kram Sofia ps. ja 3300:- kr fattigare angående bilstrulet!!! :/ kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var mysiga dagar:) synd att er bil gick sönder

   Radera
 3. Vilken härlig semester! Och vilket sött litet bibliotek! Roligt att få se alla dina vackra bilder. Vi hörs den 5:e. Ha det gott! :-)

  SvaraRadera
 4. Passar kl 20 dig? För bokchatt imorgon?

  SvaraRadera