lördag 30 augusti 2014

Köttfärsbiffar med Bovetesallad

Jag startade denna lördag med att gå på ett Core-pass:) Resten av dagen är oplanerad skönt efter en jobbvecka:)
Receptet som ni ska få idag har jag blivit inspirerad av Risenta. En av gångerna jag sprang tjejmilen fick jag ett receptkort från dem, sedan har jag gjort detta receptet en massa gånger och gjort några förändringar.
Köttfärsbiffar med Bovetesallad (4 port)
600 g nötfärs
1/2 dl kokta röda linser
½ msk maizena
En skvätt vatten
1 vitlöksklyfta
1 ägg
En skvätt soya
Salt, Oregano
Koka linserna enligt anvisning på paketet låt svalna.
Blanda nötfärs, vitlök, soya, oregano, ägg, salt, maizena och vatten. 
Blanda i de kokta linserna i köttfärssmeten forma till biffar, stek dem i smör.

Bovetesallad
2 dl helt bovete
1 grönsaksbuljongtärning
2 tomater
1 rödlök
1dl hackad persilja
½ dl olivolja
½ dl citronsaft
salt
Koka bovete enligt anvisning, men var noga med att skölja bovetet innan tillagning ha i en buljongtärning vid kokningen i stället för salt. Skär tomaterna fint tillsammans med  rödlök & persilja. Blanda med bovetet. Häll över olivolja & citron.
Smaka av med salt.
Servera gärna tzatziki till.

Tzatziki
½ gurka
3 dl turkisk yoghurt 10%
2 vitlösklyftor
salt, peppar
ev en gnutta olivolja

Ha det gott
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg

6 kommentarer:

  1. Det här låter jättegott! Ha en fin lördag!

    SvaraRadera
  2. I vår familj turas vi om att laga middag, torsdagar är min dag för matlagning, och nu vet jag vad jag ska laga den här veckan. Tack för tipset! / Birgitta

    SvaraRadera
  3. Mmm...vad gott det låter med bovetesallad! :)
    Ska också laga en sådan!
    Ha en fin dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera