onsdag 26 december 2012

Rödkålssallad med svartvinbär

Rödkål har blivit en av mina favoriter sedan några år tillbaka. Jag använder den till olika råkostsallader under vinterhalvåret.
När jag var liten såg jag bara kokad rödkål på julbordet och det tycker jag fortfarande inte om. Just under juletid har jag gjort denna variant men den funkar annars också.
Inspiration till detta recept kommer från en arbetskamrat


Rödkålssallad med svartvinbär
5 dl strimlad rödkål
1-2 nävar russin
3 dl grovt rivna äpplen
1/2 pressad citron
2 msk outspädd svartvinbärsjuice
2 krm salt

Blanda lagen och häll över kålen och russinen och blanda sedan i äpplena.

Det här receptet blir mitt bidrag till månadens säsongens bästa: kål hos Det gröna skafferiet

Hoppas att ni haft en riktigt skön jul. I kväll ska vi fira jul med min systers familj, så snart ska här göras räkomelett och rödkålsalladen med svartvinbär som ska tas med :)
Om ni har risgrynsgröt kvar kan jag varmt rekommendera att göra saffranspannkaka gjorde det för första gången i dag åh jisses vad gott det var receptet kom från Amy. Jag råkade ha i mer saffran än vad Amy hade men det gjorde inget :)
Ta hand om varandra
Kram Milla

6 kommentarer:

  1. Rödkål är en av mina favoriter! Även den som finns på julbordet, men jag bryner min mer än kokar den. Kram och god fortsättning!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kanske jag ska prova det lät godare än kokt :)

      Radera
  2. Visst är det gott med den röda kålen och så användbart det visat sej vara! Vi sparar detta.

    En god fortsättning till dej och ett gott nytt,
    kram

    SvaraRadera
  3. Spännande med svarta vinbär och rödkål, det ska jag prova nästa år! Eller rödkålssallad kanske inte bara kan ätas kring jul i och för sig : )

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här salladen går utmärkt att äta året om :) Men jag gör den oftast till jul konstigt nog :)

      Radera