lördag 3 december 2011

Rakskum, nagelack, Lchf pizza

Idag efter mitt spinningpass provade jag några produkter som jag köpte för ett tag sedan.


Först provade jag:
John Masters Organics, Birch and Cederwood Rens & Barbering Bar
Som är ett rakskum för både män och kvinnor.
Har genom sina eteriska oljor ifrån björk och ceder ett rikt innehåll av glycerin som mjukgör huden och förhindrar irritation vid rakning.

Jag blev glatt överraskad den var lätt att använda och man blev riktigt len. Nackdelen som jag kan se är att tvålen blir kladdig och det är lite svårt att förvara den innan den har torkat. Men jag får fixa ett litet tvålfat, så blir det inga bekymmer.


Sedan provade jag:
Nagellacksremovern från Suncoat miljövänlig baserad på soja och majs. Den fungerar lika bra att ta konventionella nagellack som Suncoats vattenbaserade nagellack. Den torkar inte ut nageln.
Den här produkten är jag så tacksam att jag hittat. Mycket för att min dotter använder en del nagellack och det känns inte bra att hon använt aceton.Nagellacksremovern funkade bra skillnaden mot aceton är att man får gnugga lite hårdare och den doftar mindre. 


Efter det provade jag:
Suncoat Girl är vattenbaserade, gift- och doftfria nagellack som torkar på ett par minuter.
Riktigt spännande att att det funkar, man applicerar tunt lager och låter torka någon minut och sedan har man på nästa lager. För att färgen ska bli intensivare så har man på fler lager. För mig räckte det med två tunna lager. Nagellacket har jordpigment i stället för kemikalier för att färgsätta.
Man ska sedan undvika vatten de första två timmarna så lacket får härda ordentligt.
Det blir spännande och se hur det håller, jag applicerade det på mina tånaglar.

Dessa produkter finns på Maryfly Organics  de har dessutom fraktfritt fram till den 23 Dec

 
Här kommer ett  riktigt gott recept på Lchf Pizza
Botten

150 g cream cheese vitlök & örter
6 ägg
2,5 dl vispgrädde
0,5 dl parmesan
1 matsked oregano
5 dl riven ost

Tomatsås

1 förpackning passerade tomater
honung
oregano
cayennepeppar
chilipulver
salt
Låt koka en stund på medelvärme

Topping

Salami
Lök
Paprika
Färska champinjoner
3 dl riven Mozzarella

Gör så här:
Vispa ihop cream cheese, och ägg till en jämn smet.
Tillsätt grädden och parmesanosten, vispa ordentligt.
Blanda sedan i resten av pizza botten osten.

Häll allt på en ugnsplåt med högre kanter och bakplåtspapper
Bred ut till en jämn botten.

Grädda i 175° i 25-30 min tills den blir gyllene brun.

Under tiden kokar ni ihop tomatsåsen, och förbereder toppingen.

Ta ut botten och låt svalna en liten stund.
Smeta ut tomatsåsen och häll på toppingen. 
Ställ in pizzan i ugnen på 200° i fem minuter (eller tills osten smält). 
Ta fram låt svalna 5 min till. Skär upp och njut.





5 kommentarer:

  1. Vilken supersmarrig pizza. Hoppas du har en bra lördags kväll :-)

    SvaraRadera
  2. så god pizza, jag gjorde något liknande recept för ett tag sedan. Roligt med nya recept :-)

    Trevlig 2:a advent

    SvaraRadera
  3. Du är duktig på att informera om produkter som i alla fall jag inte kikar på. Men man blir inspirerad och tänker efter.

    Gott med pizza i LCHF-stil :-)

    Trevlig andra advent.
    Kram

    SvaraRadera
  4. Nagellacket och removern måste genast frun kolla närmare på, det lackas en hel del i köket (ja alltså inte i köket men ändå). Låter väldigt intressant, kan du inte göra en uppföljning, hur länge det håller osv.
    Pizza i LCHF har vi inte sett förr, låter riktigt gott.

    SvaraRadera
  5. Tant Gul: Hade en riktigt bra lördag, pizzan är riktigt god

    Jenny: Visst är det roligt med nya recept, Tänk sonen som inte tycker om ägg åt mest av oss alla.

    Mårtensson:Visst kan jag göra en uppföljning

    Lätta och goda recept:Tack för att du tycker om det jag skriver,det är det jag vill, att man ska tänka efter och kanske kunna göra lite andra val i vardagen. Har haft en strålande 2advent kramm på er

    SvaraRadera