tisdag 20 juli 2010

Passionssorbet


Dottern och jag gjorde denna glass och den blev väldigt populär. Den gick fort att göra, jag använde apotekets flytande glykos i glassen för att glassen blir mer krämig och inte lika isig. Men har man inte det hemma så går det bra ändå.
Inspiration har jag hämtat från tidningen Laga Lätt nr7 2010

1 burk konserverade persikor
4 st passionsfrukter
1/2 dl socker
2 msk färskpressad citronjuice
ev 2 msk flytande glykos
Mixa persikor, socker, glykos
Tillsätt de urgröpta passionsfrukterna och citronjuicen
Häll smeten i en form frys ca 2-4 tim, rör några gånger under tiden.

4 kommentarer:

  1. Åh, så smarrigt. Passar bra när det är varm och man vill ha något svalkande.

    SvaraRadera
  2. låter god och läskande :) du får ha en fortsatt bra helg :) kram

    SvaraRadera
  3. Hoppasansa! Det där såg ut som något man verkligen skulle kunna belöna sig med efter långa träningspass...

    SvaraRadera