måndag 26 juli 2010

Vitlöksmarinerad Rostbiff och potatissallad med solrosskott

Den här rätten är lätt att göra och passar bra att ta med sig i kylväskan när man ska på utflykt.
Inspiration har jag fått från Linas matkasse.

Vitlöksmarinerad rostbiff
Blanda 11/2 dl rapsolja, 1/2 dl soja och 3 pressade vitlöksklyftor.
lägg i 400g skivad rostbiff.

Potatissallad med solrosskott
ca 1 kg potatis (kokt och delad i mindre bitar)
Blanda 4 msk rapsolja, 2 msk vitvinsvinäger, 1msk vatten, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
Finhacka 1/2 gullök och 1/2 kruka färsk dill. Skölj och grovhacka 1 pkt solrosskott.
Blanda alla ingredienser med potatisen.

2 kommentarer:

  1. Smarrigt. Egen potatissallad slår ju köpt med hästlängder.

    SvaraRadera
  2. Ja visst är det gott. Denna sommar har jag gjort många varianter på potatisallad för det är såå gott

    SvaraRadera