söndag 30 mars 2014

Den sista fristaden

I veckan bokchattade Bokskorpionen och Boktokig jag om boken Den sista Fristaden med Tracy Chevalier. En riktigt bra bok att ha i en bokcirkel. Det kommer upp många tankar när man läser boken. Den utspelar sig i på 1800 talet i Amerika. Man får följa huvudpersonen Honor som reser från England till Amerika med sin syster. Hon dör i gula febern nästan på en gång när de kommit till det nya landet. Ensam tvingas Honor ta sig fram och lära känna den nya kulturen och dess prövningar.
På bokchatten pratade vi bl.a om slavar och slavjägare vi hade svårt att förstå hur detta kunde vara okej i världen.Vi kom in på vilket jobb boköversättarna har och varför man knappt nämner dem utan bara koncentrerar sig på författaren. Bokskorpionen har skrivit ett riktigt bra inlägg om översättarna och även fått svar från Anna Strandberg som översatt denna bok se inlägget här.
Betyg 4 av 5
Till nästa bokcirkelchatt kommer vi läsa Påven Johanna, häng på om du vill. Vi kommer att chatta i slutet av april. Kolla in hos boktokig om du vill ha mer info.

Önskar er en riktigt skön söndag 
Jag finns också på Instagram @millashalsoblogg
Kram Milla

8 kommentarer:

 1. Vilket trevligt inlägg och vilken mysig bild! :-) Jag har fått tag på Påven Johanna. Eller rättare sagt min snälla sambo fick tag på den åt mig. Den finns inte som ebok (än), så det fick bli en pocket. Ska bli spännande att läsa den! Ha det så bra!

  SvaraRadera
 2. Vad kul:) Ska börja i veckan med boken har fått vila lite med bokläsandet har haft svårt att släppa fristaden:) Ha det bra själv:)

  SvaraRadera
 3. Påven Johanna har vi läst båda två för flera år sedan och vi tyckte båda att den var bra, lång men bra:) Kul att läsa i en bokcirkel och att ha flera att diskutera boken med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att höra att ni tyckte om boken, ska nog börja i den i kväll:)
   Jätte roligt att prata om böcker i en cirkel:)

   Radera
 4. Denna har jag inte läst, men Påven Johanna gav jag bort till en vän i present och hon tyckte mycket om den. Själv kämpar jag på med Boktjuven och är snart klar. Jag är så trött om kvällarna att jag knappt orkar läsa just nu. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att höra jag har bara läst två kapitel ännu men den verkar lovande:)
   Boktjuven har jag inte läst den ska jag kolla upp låter intressant. Vissa kvällar är det hopplöst att läsa tycker jag med det är skönt att sova:) Ha det gott

   Radera
 5. Åååå Påven Johanna en av de bästa böcker jag läst, lyllos dig att ha den framför dig att läsa. Tack för tipset om zinken. Kramisar Tina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu blir jag riktigt peppad att läsa boken:) Hoppas det hjälper att ta zink ta den gärna till kvällsmaten mineraler tas bättre upp i kroppen på kvällen:)

   Radera