söndag 9 mars 2014

Boktips

I höstas blev jag tipsad om boken Katedralen vid Havet med Ildefoso Falcones. Jag hittade boken på Bokbörsen för en billig penning och nu har jag läst denna tegelsten:) En riktigt bra och lättläst bok som fångar en från första sidan.1300-talets Barcelona är en stad i förändring. Pesten skördar offer, kriget närmar sig och inkvisitionens straff väntar alla kättare. Samtidigt pågår byggandet av folkets katedral: Santa Maria.
Katedralen vid havet är en historisk äventyrs roman som handlar om Arnau Estanyol liv från att han föds till han är vuxen. Berättelsen om Arnau är skriven på ett fantastiskt sätt och beskrivningen av Barcelona under den tiden får mig verkligt intresserad av hur det egentligen var. Blir riktigt sugen på att åka till Barcelona och besöka Santa Maria del Mar, som beskrivs i boken. Fast boken är tjock, så är det bara vid några få ställen som jag tycker att den tappar mitt intresse en stund annars vill man bara läs vidare.
Betyg 4 av 5

Veckan som gått har varit innehållsrik bl.a  födelsedagsfirande, hjälpt sonen som håller på att flytta hemifrån, beställt ny soffa och bord till oss utan flamskyddsmedel :)


Dessa goda bullar bjöd jag på i helgen se recept här..
Kram Milla

4 kommentarer:

 1. Trevligt med boktips! Har snart läst ut min bok, så tipset kommer väl till pass!
  Önskar dig en härlig fredag!

  SvaraRadera
 2. Härligt med böcker, ha det gott:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan du bokchatta den 27 mars? Bokskorpionen kunde då, men inte de andra två datumen

   Radera
  2. Tyvärr kan jag inte den 27 mars, men den 24 mars efter kl.19 och den 30 kan jag på fm :)

   Radera