söndag 28 juli 2013

Ananas-mangoglass

Har gjort en glass som också känns som ett mellanmål. Receptet kommer från: kokboken Maten är min medicin. Detta är mitt bidrag till månadens sötsak tema: semester
Ananas-mangoglass 
1 mango
1 ananas
1 tsk vaniljpulver
ca 2dl kokosmjölk den krämiga delen (ur oskakad burk)
2 msk kokosflingor
1-2 msk honung

Dela ananas och mango i mindre bitar.
Lägg bitarna i frysen ca 2 timmar
Mixa frukten, tillsätt kokosmjölken och vaniljpulver.
Mixa
Smaksätt med honung. 
Servera sorbet på en gång strö på kokosflingor.

12 kommentarer:

  1. Glass på frusen frukt är så gott! Jag brukar oftast ta banan eller mango som bas men denna smakkombinationen fungerar ju också finfint. Gott ser det ut minsann!

    SvaraRadera
  2. Låter spännande men smakar den väldigt mycket kokosmjölk? Är inte så förtjust i det...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej jag tyckte inte att det, fast åh andra sidan gillar jag kokosmjölk:)

      Radera
  3. Mmmm, själv har jag en hallon/myntasorbé som favorit. Glass eller sorbé gjord på färsk frukt är bäst! <3

    SvaraRadera
  4. Fint recept, gillar att det är kokosmjölk som bas!

    SvaraRadera
    Svar
    1. En riktigt bra variant om man inte vill ha grädde:)

      Radera
  5. Spännande! Har en ananas i kylen.... Kan man använda kokosgrädde i stället tror du?

    SvaraRadera