måndag 1 juli 2013

Tips runt Nora/Bergslagen

Helgens tema har varit att uppleva och att vara i nuet. I lördags efter lunch åkte maken och jag i väg på en fotoutställning utställare var naturfotografen Jan-Peter Lahall. Stället han hade utställningen på låg 3 mil norr om Örebro cafet heter Svalbo och ligger mitt i skogen i närheten av Järle naturreservat.
När vi kom fram lyste solen en stund så vi kunde dricka vårt kaffe i din mysiga trädgården. När vi sedan skulle kolla utställningen började det åska, så vi blev kvar en stund och pratade med Lahall intressant att höra hur han tänker när han fotograferar. Utställningen på Svalbo kommer att vara till den 18 juli. Men är man sugen på att bara fika i en vacker miljö, så kan jag varmt rekommendera detta ställe :)

Igår var vi två familjer som drog iväg mot Nora med omnejd. Vädret var till en början inte till vår fördel, men när vi kom fram till det lilla naturreservatet Lejakärret så blev det uppehåll.
Lejakärret finns det ruiner, byggnader och gruvhål efter brytning av kopparkis.
Det finns en mysig naturslinga på ca1km, man passerar då många vackra blommor t.ex orkidéer.
Bästa tiden att besöka detta område är början av Juli.


Sedan bar det iväg till gårdsbutiken Bergslagsboden  där blev vi kvar en lång stund vi smakade en hel massa ostar som hete Barbro och Håkan m,m Och tänka sig att några ostar fick följa med hem riktigt goda var de :)


Nästa stopp blev Pershyttan och restaurang Kalasexpressen för nu var vi riktigt hungriga. Vädret började nu bli riktigt bra - sol - moln - sol - av - på - med tröjan :)

Under resans gång denna dag har vi stannat vid 3st loppisar, så kul det är att se vad de har att erbjuda skit eller kap :) Maken gjorde ett fynd en höj och sänkbar stol till sin replokal :)


Vi avslutade denna mysiga dag med att åka in till Nora och köpa Nora glass ingen sommar utan denna glass:) Visste ni att Nora glass började tillverkas 1923 och är en av de äldsta glasstillverkarna i Sverige.

4 kommentarer:

 1. ÅH vilken mysig dag ni hade! Nora glass får jag ta och prova någon gång när man har vägarna förbi :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag absolut att ni ska göra:)

   Radera
 2. Härlig guide över Bergslagen, och fin ny layout på bloggen!

  SvaraRadera