söndag 21 juli 2013

Boktips

Idag tänkte jag ge er lite boktips två kriminalromaner och en roman.
Kristina Ohlsson böcker Askungar och Tusenskönor har stått ett tag i bokhyllan, men nu har jag dammat av dem och måste säga att jag tyckte riktigt bra om böckerna båda böckerna får 4 av 5 stjärnor :)
Tycker man om Camilla Läckbergs böcker tycker man om dessa.
Man kommer snabbt in i böckerna och hon skriver på ett sätt så att det blir spännande hela boken igenom.
Askungar som är Kristinas första bok börjar med :
Att ett barn försvinner från ett X2000-tåg och i en annan del av Sverige lever en ung kvinna gömd.

Tusenskönor som är andra boken börjar med:
Att ett äldre prästpar hittas skjutna i sin lägenhet.
och i Bangkok håller en ung svensk kvinna på att bli avskuren från omvärlden. Någon monterar ner hennes liv, bit för bit. Samtidigt sitter en man inlåst i en lägenhet väntar på besked. Han har flytt från ett brinnande Irak och hoppas på en ny framtid i Sverige.

Man kan läsa böckerna separat, men vill man lära känna poliserna så är det lättare att läsa böckerna i rätt ordning. Kommer läsa hennes andra böcker också, men nu vill jag ta paus en stund från kriminalromaner.

När vi hade bokbytardag på jobbet så fick jag boken Lila Hibiskus med Chimamanda Ngozi Adichie och nu har jag läst den och jag ger den 3 stjärnor av 5.

Romanens huvudperson är en mycket hårt hållen tonårsflicka. Faderns strävan efter att vara en god människa och en from katolik har fullständigt spårat ur, och han förtrycker och misshandlar sin familj. Fadern anses vara en hjälte bland folket. Han tar hand om de sina, han äger en tidning som oförskräckt kritiserar korruptionen och maktmissbruket i samhällets högsta skikt, han får pris av Amnesty International och skänker stora summor till välgörande ändamål.

Boken är lättläst, men ibland tappar den lite fokus.

4 kommentarer:

 1. vad bra med boktips! jag är alltid på jakt efter bra böcker!

  SvaraRadera
 2. Du är så bra på att ge boktips och beskriva! :)
  Ha en toppen dag!
  Kram
  //Lana

  SvaraRadera