tisdag 28 maj 2013

Björkte och en dag i vår närmiljö


I söndags fick jag önska mat och vad vi skulle göra under dagen. Jag önskade en god sallad till lunch och att vi skulle ta med den och äta på något fint ställe.Vi åkte till Karslunds Fallen ett riktigt mysigt ställe.
Efter några timmars mys, så åkte vi vidare fast då utan ungdomarna till ett ställe, för att se om vi kunde träffa på den lilla fågeln Pungmes som bygger ett helt fantastiskt bo. Vi lyckades efter en stund både se boet och en Pungmes. Vi fick tag på en riktig posör som var allt annat än rädd och mycket närgången, så det blev svårt att fånga på bild. Det blev en riktigt häftig naturupplevelse:)


Nu  har jag även testat att göra Björklövste en liten annorlunda smak, men ändå gott.
De godaste bladen är de som är minst, de är sötast i smaken, man kan plocka björklöv fram till midsommar. Björkte hjälper mot bl.a urinvägs, reumatiska besvär.
Den har höga halter av C-vitamin som stärker kroppens försvar och skapar en basisk urinmiljö som då minskar risken för bakterier. Björkens blad har en förmåga att hjälpa kroppen att göra sig av med slaggprodukter.

1 msk färska björklöv till 1 kopp hett vatten.
Låt dra i fem minuter sila drick och njut :)


Ha det gott

6 kommentarer:

 1. Vilka härliga naturbilder! Det här boet är ju bara för cool! Tänk att lunna bygga ett sådant! Den här fågeln den kan den! :)
  Det låter spännande med björkte! Undrar om man kan köpa sådant te nånstans om man inte vill plocka björkblad själv...
  Ha en fin dag!
  Kram kram
  //Lana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det coolt bo:)
   Det finns säkerligen björkte i olika blandningar på Hälsokraft:)

   Radera
 2. Vilken mysdag. Härliga bilder. Björkte låter spännande.

  P.S. Tack för ditt tips att leta i bokbörsen. Det ska jag göra. D.S.

  SvaraRadera
 3. Björklövste ska provas, det är en sak som är säker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vad roligt:) Bladen är godast när de är musöron, tycker man att det smakar för mycket skog kan man ha i mynta eller något annat som är gott i oxå:)

   Radera